logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CTX EX 710F - monitor strzela i syczy, nie włącza się po restarcie

tom34 06 Gru 2005 18:05 963 4
  • #1 2059475
    tom34
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Cześć!
    Na wstępie zaznacze że nie jestem elektronikiem ale taki zupełnie zielony to też nie.
    Mam problem z monitorem nie jest stary ma lekko ponad 5lat i nie jest używany non stop,ostatnimi czasy gdy już popracuje troszkę to tak dziwnie "strzela" jakby się wyłączał i włączał spowrotem to twa ułamek sekundy. a gdy potrzebuje zrobić restart systemu to monitor normalnie wyłącza się ale już nie włącza tylko coś w nim syczy potem przestaje a monitor nie odpala.
    Oczywiście częstotliwość tych zdarzeń jest różna,czasami nie można sobie z tym poradzić a czasami nic się nie dzieje wszystko jest ok a monitor dziala jak nowy.
    Znajomi twierdzą że to trafopowielacz?
  • #2 2059498
    Kalik
    Poziom 24  
    ...no i mogą miec rację, w chuntexach (CTX) często padały trafa WN a twoj opis jakos bardzo mi pasuje do objawów uszkodzonego trafa WN
  • #3 2061237
    grand
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    mozesz miec przebity powielacz przez co iskrzy ci do masy i traci chwilowo nmapiecie jesli to to nawet sie nie baw w izolowanie tylko go wymien powodzenia
  • #4 2062644
    BHenryk
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam radzę naupierw dobrze odkurzyć monitor w środku i sprawdzic n właczonym w ciemnym pomieszczeniu będzie dokładnie widac i dopiero postawic diagnozę pozdrawiam
  • #5 2063462
    tom34
    Poziom 11  
    Cześć.
    Tak właśnie zrobiłem tzn. dobrze odkurzyłem i narazie działa bez problemów.
    Jak zacznie znowu to popatrzę po ciemku.
    Dzięki,pozdrawiam.
REKLAMA