logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyłączony telefon szybko rozładowuje baterię - co może być przyczyną?

Paolos 15 Cze 2024 08:19 2721 2
  • #1 21119625
    Paolos
    Poziom 1  
    Witam wszystkich.
    Mam taki dziwny problem z telefonem. Gdy jest wyłączony bardzo rozładowuje baterię. Dzień wcześniej naładowałem go do pełna ale pozostawiłem wyłączony, dziś gdy chciałem go uruchomić był tak mocno rozładowany że nawet po podłączeniu ładowarki trzeba było parę minut poczekać na rozpoczęcie procesu ładowania. Czym może być spowodowany taki problem, czy można samemu w jakiś sposób sprawdzić co jest odpowiedzialne za to? Dodam że gdy telefon jest włączony 🔋 rozładowuje się rzekłbym normalnie. Telefon z którym mam problem to Xiaomi mi 9 se
  • #2 21121928
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Może to kwestia zużycia akumulatora, może jakiegoś zwarcia, które powstało w czasie używania. Może to celowe postarzanie produktu. Mam kilka Huawei - P10lite trzyma baterie po naładowaniu i wyłączeniu natomiast P30 czy P20Pro bateria szybciej znika. Każdy z nich ma nową baterię.
  • #3 21122524
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1137
    Możecie wpiąć amperomierz między baterię i telefon i obserwować co się dzieje na wyłączonym, przy czym pewnie trzeba będzie przeciąć kabelek i polutować.
REKLAMA