logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klimatyzacja przenośna Morso KP40W - jak podłączyć zewnętrzny czujnik temperatury?

rakso11 21 Cze 2024 18:25 381 4
  • #1 21127439
    rakso11
    Poziom 9  
    Klimatyzacja przenośna Morso + KP40W. Klimatyzacja stoi na balkonie i wyprowadza zimne powietrze do pomieszczenia, a adapter pobiera powietrze z pomieszczenia. Czyli mamy układ dwóch rur. Problem polega na tym, że klimatyzacja mierzy temperaturę balkonową, a nie powietrza, które jest pobierane z pokoju. Czy istnieje czujnik, który można podłączyć do klimatyzatora oprócz tego nieszczęsnego panelu sterowania z kratką wylotową, gdzie czujnik temperatury jest przy kratce?
  • #2 21128102
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Wątpię, sprawdzałeś serwisówkę? Zawsze można przenieść czujnik z wewnątrz obudowy klimatyzatora do pomieszczenia lub zamontować klimatyzator w pomieszczeniu i wydmuch tylko na zewnątrz. Będzie miał wtedy o wiele mniej strat.
  • #3 21128919
    rakso11
    Poziom 9  
    Myślałem o tym czujniku tylko jest innej firmy. Wtyczka się zgadza do gniazdka jakie posiada klimatyzator :

https://www.czystytlen.pl/produkt/air-sensor-kit-3-mb-fral-super-cool/

Wniesienie klimatyzacji do domu spowoduje wypompowanie powierza na zewnątrz. Zrobi się podciśnienie. Już próbowałem i zrobił się duży przeciąg. W sieci jak juz to każą kupować ControlBox który mi do niczego nie będzie potrzebny bo klima ma WIFI a czujnik jest na w tej nakładce, czyli na końcu rury.
    https://sklep.warmtec.pl/pl/products/produkty...-controlbox-do-klimatyzatorow-przenosnych-411
  • #4 21128923
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Wtyczka jest najmniej ważna, czujnik musi być tym samym modelem co oryginalny. Przewody zawsze można polutować.
  • #5 21149785
    pablo747
    Poziom 1  
    >>21128919
    Mam ten sam klimatyzator warmtec, ten sam problem i ten sam pomysł. Ten konkurencyjny klimatyzator, do którego można dokupić czujnik temperatury wygląda identycznie, pilot ten sam, funkcje te same, działa tak samo, więc mam podejrzenia, że to te same urządzenia tylko z innymi "metkami". Czy słuszne nie wiem i pewnie oficjalnie się nie dowiem.
REKLAMA