logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować MOTOROLA MTS 2000? Szukam oprogramowania i instrukcji

serek 13 Kwi 2003 19:37 6961 15
REKLAMA
  • #1 186371
    serek
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    Witam . Czy ktoś z szanownych kolegów posiada coś do tego modelu żeby zaprogramować je ? Pozdrawiam SQ3VAS
  • REKLAMA
  • #2 190586
    tinek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Do zaprogramowania potrzeba interfejs, przewód do programowania pod akcesoria i oczywiście program. Program jest taki sam co pod MCS2000, MT2100 czy MC2100. Wszystko to powinieneś znaleźć w internecie. np.
    www.green.epic.pl 9soft do radiotelefonów) i linki.
    pozdrawiam
  • #3 827373
    Teston
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam.
    Poszukuję softu do powyższego radiotelefonu.Podany wyżej link niedziała.Soft od MT-2100, też go nierusza.Znalazłem stronę z programami ,ale żeby pobrać plik trzeba być zalogowanym,a administrator nie odpowiada na słane maile w sprawie rejstracji.
    Pozdrawiam.
  • #5 829712
    green33
    Poziom 31  
    Ocena: 97
    He... adres www.green.epic.pl zawiera mój plan zajęć na uczelni :))

Prosze wszystkich o wywalenie tego staregoo... linku.
    adres: www.hamsoft.prv.pl przeniesie na właściwy serwer.

Pozdrawiam Green
  • REKLAMA
  • #6 850399
    Teston
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Dziękuję serdecznie za pomoc w wyszukaniu programu.
    Po przeprogramowaniu na wyświetlaczu pojawił się napis F1/93 na wszystkich kanałach .Po załadowaniu softu sprzed modyfikacji to samo F1/93 i radio nie pracuje.
    Programuje się i zczytuje za każdym razem bezbłędnie.Co jest grane.
  • #7 851553
    PioM
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    FAIL 01/93

Jak juz jest slowo fail, znaczy ze jest niedobrze.
    Te radia maja czesto taki problem ze soba. Jest to blad zwiazany z pamiecia eeprom, ktory czasem sie pojawia przy programowaniu.
    Trzeba radio niestety flashowac.
  • #8 1055068
    RTX-Service
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    PioM napisał:
    FAIL 01/93

Jak juz jest slowo fail, znaczy ze jest niedobrze.
    Te radia maja czesto taki problem ze soba. Jest to blad zwiazany z pamiecia eeprom, ktory czasem się pojawia przy programowaniu.
    Trzeba radio niestety flashowac.

niestety nie zgodze sie z Toba, tez mialem komunikat fail , wszytsko jest zalezne od softu, udalo mi sie zdobyc odpowiedni soft do serii radiotelefonow 2100 i teraz taki komunikat nie pojawia sie, radio programuje sie i chodzi znakomicie, i tak dla zdziwienia niektorym to programuje je z windowsa xp co sie naczytalem na roznych forach ze xp i szybkie komputery sie nie nadaja, co uwazam za konkretna bzdure, bo wczesniej rowniez z xp programowalem gm350
  • REKLAMA
  • #10 1056092
    RTX-Service
    Poziom 18  
    hehe bardzo ciekawa i interesujaca strona "SERWIS PRZENIESIONY na serwer http://www.public.pl
    POCZEKAJ 3 SEKUNDY " czekam 3 minuty i tez nic, pewnie ja zlikwidowali, to jak to ale c sie dzieje z ta strona http://www.hackersrussia.ru/ bo mi wyskakuje ze takiej nie ma a taka dobra byla, szkoda ze nie zdazylem calej sciagnac
  • REKLAMA
  • #11 1056121
    green33
    Poziom 31  
    Ocena: 97
    Co ze stronką www.hamsoft.prv.pl... no niestety Panowie ... dysk raczył się wyjeb... serwer chwilowo stoi u mnie w domu i od kilku dni z gada próbuję odzyskac dane... w tym tygodniu wszystko powinno ruszyć...
    więc za kilka dni zapraszam na hamsoft..

Pozdrawiam green
  • #12 1056199
    RTX-Service
    Poziom 18  
    a moze ktoś z Panów jest tak dobry i mi powie jak zaprogramowac ton 1750Hz do otwierania przemiennika w motoroli???? w MC2100 ale moze byc na przylkadzie podobnej bo pewnie o ile mozna to w kazdej tak samo,pozdrawiam
  • #13 1060399
    generator
    Poziom 20  
    Ocena: 32
    Może ktoś zna aktualny " kluczyk " do tej ?http://www.hackersrussia.ru
  • #14 1074016
    MARC2
    Poziom 11  
    HI ALL
    POSIADAM MTS 2000, CABEL RIB I STARY PROGRAM Z 97 ROKU.
    CO NAJMNIEJ OD ROKU SZUKAM WSZYSTKICH INFORMACJI DOTYCZOCYCH TEGO RADIA I JAK NA RAZIE BEZ SZCZESCIA I CZASAMI MOWIE SOBIE SZKODA CZASU, NAUCZ TO RADIO LATANIA WYRZUCAJAC JE PRZEZ OKNO.
    JESLI ZNAJDZIE SIE OSOBA KTORA POMOZE MI TO Z PEWNOSCIA POPRAWI MOJ STAN MORALNY I WYNAGRODZE JEJ TO.
    POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH.
    Wyłącz caps lock <zdzich42>
  • #15 1074255
    RTX-Service
    Poziom 18  
    jezeli mozesz to podaj Number No tego rtx-a , sam sie ostatnio przekonalem ze RIB + kable to nie wszystko, udalo mi sie ostatnio za pewna sume zdobyc niezly windosowy sofcik niby do serii 2100,ale moze bedzie pasowac do tego twojego, takze podaj mi ten nnumer radia a ja zobacze bo sofcik ten ma spisane numery jakie radia programuje, a tak na marginesie to jeszcze zadnym tym dosowskim starym programem nie udalo mi sie zaprogramowac zadnej motoroli
  • #16 1189240
    krzysio007
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    jak już kiedyś wspomniałem jest taka stronka cqham.ru
    jak nie pomoże to kiepsko
    może spróbuję pomóc ale nie obiecuję krzysio007(_at_)op.pl

Podsumowanie tematu

✨ Do programowania radiotelefonu MOTOROLA MTS 2000 potrzebny jest interfejs programujący, odpowiedni przewód oraz dedykowane oprogramowanie, które jest kompatybilne również z modelami MCS2000, MT2100 i MC2100. Oprogramowanie można znaleźć w internecie, m.in. na stronach takich jak hamsoft.prv.pl (obecnie z problemami z dostępem i przeniesieniem serwera) oraz public.pl. Użytkownicy zgłaszali problemy z komunikatem błędu F1/93 lub FAIL 01/93, który wskazuje na uszkodzenie pamięci EEPROM i wymaga flashowania radia. Niektórzy podkreślają, że problem zależy od wersji oprogramowania i odpowiedni soft do serii 2100 eliminuje ten błąd. Programowanie możliwe jest także z systemu Windows XP, pomimo powszechnych opinii o jego niekompatybilności. Dodatkowo poruszono temat programowania tonu 1750 Hz do otwierania przemiennika w modelu MC2100, co może być podobne w MTS 2000. W dyskusji pojawiły się trudności z dostępem do stron z oprogramowaniem oraz prośby o pomoc w znalezieniu aktualnych wersji softu i instrukcji programowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA