logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech G502 Hero - prawy przycisk nie działa po wymianie przełączników, co robić?

szanangrik 05 Lip 2024 12:08 393 1
REKLAMA
  • #1 21143728
    szanangrik
    Poziom 1  
    Witam wszystkich, szukam pomocy przy naprawie myszki Logitech G502 Hero. Wczoraj postanowiłem, że pierwszy raz wezmę lutownicę do ręki i wymienię przełączniki w myszce na lepsze. Niestety chyba udało mi się zepsuć wejścia po prawej stronie, ponieważ prawy przycisk po wlutowaniu niestety nie działa. Jestem pewien, że sam przełącznik jest sprawny (przekładałem już oba). Czy na podstawie zdjęć jesteście w stanie pomóc i doradzić, co można jeszcze zrobić? Być może wejście jest spalone. Próbowałem już odejmować trochę węgla, jednak bez skutku. Bardzo proszę o pomoc.
    Płytka drukowana myszki Logitech G502 Hero z widocznym uszkodzeniem lutowania Płytka drukowana myszki Logitech G502 Hero z widocznymi elementami elektronicznymi. Zdjęcie płytki drukowanej myszki Logitech G502 Hero z widocznymi elementami elektronicznymi.
  • REKLAMA
  • #2 21143753
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1848
    szanangrik napisał:
    ...Próbowałem już odejmować trochę węgla jednak bez skutku. Bardzo proszę o pomoc.

Węgiel zdejmowałeś :-) ?!... Z czego?
    Możliwa przerwa między padem gdzie paliłeś i smażyłeś lutownicą a ścieżką, możliwe odkształcenie mocowania styku wewnątrz obudowy przycisku pod wpływem długiego grzania lutownicą. Potrzebny miernik i pomiar ciągłości (pomiar diody). Tam nie ma żadnej filozofii - zwarcie / przerwa.
REKLAMA