BCS-CVR1602-IV - poszukiwany wsad pamięci po nieudanej aktualizacji. Czy posiada ktoś pełny zapis ROM z układu pamięci tego rejestratora ?
Nieudana próba aktualizacji firmware z plików:
https://bcs.pl/file.php?p=FIRMWARE/BCS%20Line/CVR/BCS-CVR1602-IV/
Z poziomu menu rejestatora wgrany plik:
JEZYK_V3.218.0.R.170912.bin
Po tej operacji rejestrator się zrestartował i obecnie zawiesza się na logo BCS.
Komunikacja LAN - jest (odpowiedź na ping, możliwość połączenia telnet + zalogowanie jako root).
W załączniku umieściłem plik wsadowy który zgrałem z układu U30 - MX25L12835F.
Po wyczyszczeniu pamięci wgrywałem plik BIOS_V3.218.0000001.2.R.170808.bin - lecz niestety wtedy jest czarny ekran.
Po przywróceniu backupu z załącznika pojawia się logo BCS i po około 3 minutach restartuje się samoczynnie.
Załączam też pliki z logami które powstają przy wsadzie z załącznika (czyli tym gdzie zawiesza się na logo BCS) - logi zebrane przy włożonym pendrive w trakcie uruchamiania.
Odczyt ROM i wgrywanie plików wykonuję CH341A przy użycia klipa.
Informacje o urządzeniu i firmware sprzed aktualizacji:
HCVR, wersja sprzętu V1.0, wersja systemu: 3.210.001.4
Nieudana próba aktualizacji firmware z plików:
https://bcs.pl/file.php?p=FIRMWARE/BCS%20Line/CVR/BCS-CVR1602-IV/
Z poziomu menu rejestatora wgrany plik:
JEZYK_V3.218.0.R.170912.bin
Po tej operacji rejestrator się zrestartował i obecnie zawiesza się na logo BCS.
Komunikacja LAN - jest (odpowiedź na ping, możliwość połączenia telnet + zalogowanie jako root).
W załączniku umieściłem plik wsadowy który zgrałem z układu U30 - MX25L12835F.
Po wyczyszczeniu pamięci wgrywałem plik BIOS_V3.218.0000001.2.R.170808.bin - lecz niestety wtedy jest czarny ekran.
Po przywróceniu backupu z załącznika pojawia się logo BCS i po około 3 minutach restartuje się samoczynnie.
Załączam też pliki z logami które powstają przy wsadzie z załącznika (czyli tym gdzie zawiesza się na logo BCS) - logi zebrane przy włożonym pendrive w trakcie uruchamiania.
Odczyt ROM i wgrywanie plików wykonuję CH341A przy użycia klipa.
Informacje o urządzeniu i firmware sprzed aktualizacji:
HCVR, wersja sprzętu V1.0, wersja systemu: 3.210.001.4