logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bixolon SRP350plusV - konieczność reinstalacji sterowników po każdym restarcie Windows 7

marcelinio6666 08 Lip 2024 17:55 135 5
REKLAMA
  • #1 21147507
    marcelinio6666
    Poziom 4  
    Ocena: 75
    Mam problem z drukarką (bonownikiem) w lokalu gastronomicznym. Nowy Bonownik jest podłączony pod sieć przewodową razem z komputerem (Windows 7) i po instalacji sterowników urządzenie to pracuje bezproblemowo aż do momentu wyłączenia i włączenia komputera ponownie. Wtedy należy odinstalować sterowniki i zainstalować i znów będzie ono działać aż do następnego resetu. W menedżerze drukarek jej stan to "błąd- wymaga podjęcia działania". Nie wiem już co jest grane- proszę o jakąś poradę.

Model drukarki (bonownika): Bixolon SRP350plusV
  • REKLAMA
  • #2 21147561
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    @marcelinio6666
    Ta drukarka ma nie tylko sterowniki.
    Tam jest więcej rzeczy do instalacji.

Postępować zgodnie z instrukcją obsługi dołączoną do drukarki.
  • REKLAMA
  • #3 21147608
    marcelinio6666
    Poziom 4  
    >>21147561 Dziękuję za poradę.

Instaluje zgodnie z instrukcją- za pomocą ich programu i "przewodnika/kreatora" dostępnego na stronie. Podłączając bonownik do innego komputera (po analogicznej instalacji) działa poprawnie. Tylko na tym komputerze z windowsem 7 w lokalu jest taki problem.

Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
  • REKLAMA
  • #4 21147661
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    marcelinio6666 napisał:
    Tylko na tym komputerze z windowsem 7 w lokalu jest taki problem.

Pytanie, czy to wina samego Windowsa.
    Czy sprzętowo w komputerze, coś szwankuje.
    marcelinio6666 napisał:
    Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Windows 7 nie ma już wsparcia.
    Odnalezienie legalnej kopii, oryginalnej Microsoftu wręcz niemożliwe
    Niby jest to możliwe, jeśli na stronie internetowej Microsoftu poda się legalny klucz aktywacyjny.

Wspominam o tym, bo być może będzie konieczność ponownej instalacji systemu.
    Tylko sam system to nie wszystko, potrzeba sterowników do urządzeń, update samego Windowsa.
  • REKLAMA
  • #5 21147744
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    > Windows 7 nie ma już wsparcia.

Jakie to ma znaczenie i co to zmienia w tym przypadku?

> Odnalezienie legalnej kopii, oryginalnej Microsoftu wręcz niemożliwe

Po co autor mialby szukac kolejnej kopii Windows skoro jedna juz ma? Obraz mozna pobrac ze strony MS lub lepiej z Basewin juz z aktualizacjami, a klucz juz ma, wiec po co o tym piszesz?

> Niby jest to możliwe, jeśli na stronie internetowej Microsoftu poda się legalny klucz aktywacyjny.

To jest czy jednak nie jest?

Reinstalacja to podstawa, o ile oczywiscie nie ma na komputerze jakiegos specyficznego oprogramowania, wtedy warto zeby to zerobila osoba, ktora wie co robi.
  • #6 21147817
    marcelinio6666
    Poziom 4  
    Napomnę też, że system był też już stawiany na nowo i brak zmian. Nic innego nie jestem w stanie zrobić?

Po drodze od drukarki do komputera jest router r z orange i switch (też był podmieniany) czy jest realne, że to wina routera od Orange?
REKLAMA