logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] TrueNAS SCALE - Zmiana ustawień Kubernetes powoduje usunięcie aplikacji

volkswagen06 12 Lip 2024 09:52 306 1
REKLAMA
  • #1 21151737
    volkswagen06
    Osoba Niesłysząca
    Ocena: 153
    TrueNAS SCALE
    Czy ktoś zajmuje tej sprawie instalowane domyślne konfigurowane IP mam trzy ustawione
    1) "kubernetes settings"
    1.Cluster CIDR
    2.Service CIDR
    3.Cluster DNS IP
    Czy ktoś odpowie z administracja operatora SIECI internetowej konfigurator?
    Chciałem zmienić ale usuwa mi aplikacją pod zmiana nie wiem dlaczego
    I dziwne komenda muszę ciągle wypisać u pod ssh komenda na k3s kubectl a nie sam kubectl nie powinno k3s

A prawda że mam instalowane pod aplikacja u TRUENAS SCALE z wybrane CLUSTERIP "Tailscale" pod VPN coś obciążenia np. coś działa SMB I FTP są ok ale stronie www pojawia komunika że obciążenia jakość

chciałem grzebać z głębiej o konfiguracją na k3s internet z ip

Co to wiem że kube-bridge to jest z konfiguracją na punkcie 1) a kube-dummy-if ten dziwne jakość że /32 chciałem konfigurować na /24
    spróbowałem jak zmieniam no unika mi aplikacja musiałem od nowa instalacja może ktoś wie albo znam tym o kubernetes a docker brak bo są Zrobione razem z k3s wszystko pod LIUNX mieszane debian itp potrzebuje o rozwiązanie

Dodano po 7 [minuty]:

I dodam co tu chodzi że ma własnej do wybudowania kubernetes one ma własną internet trzy ma CLusterIP,LoadBalancer i NodeIPPort skoro coś problem z portem ale zaraz przecież nie powinno dodać portem wypisaniu skoro automatyczne skierować normalnie po działanie przecież
  • REKLAMA
  • #2 21152659
    volkswagen06
    Osoba Niesłysząca
    Ocena: 153
    Wygląda że zostało uszkodzone całkowitej
REKLAMA