logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sparować pilota UPC Horizon z telewizorem Telefunken 40FAG8030? Kody nie działają

gsobanski4 15 Lip 2024 16:11 11298 4
REKLAMA
  • #1 21155533
    gsobanski4
    Poziom 7  
    Ocena: 19
    Jak sparować pilota UPC Horizon z telewizorem Telefunken 40FAG8030 ? Postępowałem zgodnie z instrukcją: W tym celu należy włączyć telewizor za pomocą fabrycznego pilota, a następnie skierować pilota Horizon w stronę TV. Dalej należy nacisnąć i przytrzymać dolny przycisk od regulacji głośności (VOL -), a następnie nacisnąć i przytrzymać przycisk od wyboru źródła sygnału, który znajduje się na samej górze pilota, pomiędzy pomiędzy przyciskami TV i BOX. Następnie należy przytrzymać obydwa przyciski przez kilka sekund aż do momentu gdy przycisk TV podświetli się na czerwono. Następnie należy wprowadzić kod telewizora, próbowałem trzy, czyli kod: Telefunken: 2914, producenta telewizora czyli koncern: Vestel: 3148, i uniwersalny 9999, bez skutku ! Nie wiem, czy kod nie ten, czy może coś robię nie tak, może ktoś też miał taki problem i zna rozwiązanie, proszę o jakieś sugestie ?
  • REKLAMA
  • #2 21211528
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5493
    gsobanski4 napisał:
    zna rozwiązanie

gsobanski4 napisał:
    UPC Horizon

Ten dekoder wszedł do użytku w 2015 r., dostał 2 aktualizacje i na tym koniec.
    Albo działa pilot od Horizona z jakimś TV, albo nie.

Jest jeszcze chyba opcja autoszukania kodu przez pilota od Horizona - tu zajrzyj do instrukcji od dekodera.
  • REKLAMA
  • #3 21211641
    gsobanski4
    Poziom 7  
    Też próbowałem swego czasu, już nie pamiętam jak to było, dałem spokój i używam obu pilotów. Chyba wciskało się jakieś dwa przyciski i jeden trzymało ciągle i kierowało pilota w kierunku włączonego telewizora, na pilocie mrugała czerwona dioda i szukał odpowiedniej kombinacji by wyłączyć telewizor. Chyba pisało że operacja miała trwać z 60 sekund ale ja trzymałem nawet 5 minut i nic, więc dałem spokój, kiedyś jak będę miał czas to zadzwonię po instalatora z UPC, oni z tego co pamiętam mają specjalny koder który wyszukuje odpowiedni kod.
  • REKLAMA
  • #4 21211652
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5493
    gsobanski4 napisał:
    będę miał czas to zadzwonię po instalatora z UPC, oni z tego co pamiętam mają specjalny koder który wyszukuje odpowiedni kod.

Nie ma już takich instalatorów, są tylko plejowscy a oni znają się na tym sprzęcie, jak ja na chińskim balecie.
    Kodery, pierwsze słyszę.

No i pamiętaj, zamówisz montera płacisz 50 zł (dopisane do następnej faktury).
  • #5 21212661
    gsobanski4
    Poziom 7  
    „Kodery, pierwsze słyszę.” Źle nazwałem ten sprzęt, było to coś w rodzaju „Remote Control RF IR Tester” , tylko inny niż na zdjęciu bo ten jest chyba samochodowy. Ten który kiedyś miał monter UPC i go widziałem, był większy i wyłącznie do sprzętu RTV. Urządzenie Woyo Remote Control RF IR Tester z wyświetlaczem i wykrywaniem sygnałów.
REKLAMA