logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestracja centrali DSC GTX2 od SOLID w aplikacji Connectalarm - brak zgody użytkownika

dazurek 17 Lip 2024 09:49 762 1
REKLAMA
  • #1 21157643
    dazurek
    Poziom 2  
    Witam, problem dotyczy rejestracji centrali alarmu DSC GTX2 od SOLID. Wcześniej alarm współpracował z aplikacją Power neo go. Teraz apka jest zastąpiona Connectalarm. Po wielu konsultacjach i rozmowach z wieloma firmami dowiedziałem się, że Solid ma swoją wersję 1.32 i żadna z firm nie chciała się podjąć rejestracji. Po resecie sprzętowym i ponownym zaprogramowaniu centrali próbowałem zarejestrować centralę w aplikacji alarm instal. Niestety próba dodania centrali kończy się komunikatem BRAK ZGODY UŻYTKOWNIKA. Co ciekawe, alarm wysyła mi smsy o wszystkich zdarzeniach na komórkę, lecz nie przyjmuje komend smsowych. Z rozmowy z jednym z techników dowiedziałem się, że jest to najprawdopodobniej jakiś kaganiec SOLIDU. Czy zna ktoś metodę w jaki sposób mogę dodać centralę w app alarm install a następnie korzystać z app connectalarm? Pozdrawiam Darek.
  • REKLAMA
  • #2 21248588
    jsprawka1965
    Poziom 1  
    Mam podobny problem, paka przestała łączyć się z centralą przez Solidgo, a próba połączenia przez Connect Tycomonitor pokazuje, że ta centrala jest już zarejestrowana przez innego użytkownika, czyli prawdopodobnie przeze mnie poprzez Solidgo.
REKLAMA