logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć PC do TV przez magnetowid bez TV-out w karcie graficznej?

puszak 07 Gru 2005 22:31 1014 3
REKLAMA
  • #1 2063865
    puszak
    Poziom 28  
    Ocena: 114
    czy istnieje możliwość prostego bez żadnych ukladów podłączenie wyjścia karty graficznej na monitor do magnetowida(gdzieś do plytyki ) a potem do TV chodzi mi jedynie o to aby obraz z pc byl w TV
    jest tam jakies modulator czy jest to możliwe albo czy śą jakies kable żeby złączyć kompa z TV(u mnie w karcie nie mam wyjścia na TV i prosze nie piszcier żebymsobie kupil taką kartę!)
  • REKLAMA
  • #2 2064305
    bucowski
    Poziom 21  
    Ocena: 11
    wydaje mi sie, ze bez plytki z ukladem-przetwornikiem nie pójdzie.
    Zauważ ze na monitor idzie sygnał RGB odzielnymi kabelkami, trzy wiązki niosą dane na temat natężenia kolorów w każdym pikselu, do tego zegar z częstotliwością odświerzania, a raczej sygnałem przesuwającym piksel po ekranie itd..

Magnetowidy i telewizory działają chyba na innym systemie, ale w sumie nie wiem jak to się tam dzieje :P
  • REKLAMA
  • #3 2064308
    SaraniS
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Witam, bylo na Elektrodzie o tym chyba z 200 stron :D Wystarczy poszukac pod haslem "VGA TV" albo cos w tym stylu :)
    Ogolnie zbudowanie przejsciowki jest mozliwe, ale czesci kosztuja, i jest z tym pozniej tez troche zabawy zeby chcialo dzialac... Tez nie mam karty z TV Outem, jednak przeczytawszy te wszystkie posty na ten temat dalem sobie spokoj :/ Wole poczekac az bede zmienial karte ;) Jednak Ty zrobisz jak zechcesz :)
    Pozdrawiam
  • #4 2066003
    puszak
    Poziom 28  
    Ocena: 114
    ok skoro trzeba uklad a ja jestem początkującym to nie bede sie w to bawil
    dzięki za odpowiedzi

Dodano po 34 [sekundy]:

ok skoro trzeba uklad a ja jestem początkującym to nie bede sie w to bawil
    dzięki za odpowiedzi
REKLAMA