logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux Perfect Care 800 EW8W261BP Błąd EFO w pralko-suszarce - co robić?

arturwlac 26 Lip 2024 16:55 1638 8
REKLAMA
  • #1 21168985
    arturwlac
    Poziom 6  
    Dzień dobry
    Posiadam pralkę Electrolux Perfect Care 800, jest to pralko-suszarka.
    Pojawił się błąd EFO, z tego co się dowiedziałem, to może być zapchany filtr, nie dochodzić woda, coś mogło wejść między kołnierzem a bębnem albo problem z detergentami.
    Wszystko sprawdziłem, wszystko wyczyściłem, ale to nic nie pomogło.
    Na necie znalazłem kombinację, jak wejść w ustawienia i usunąć błąd, ale nic z tego.
    Chciałbym jeszcze dodać, że po wyłączeniu pralki na wyłączniku włącz/wyłącz to na wyświetlaczu pozostają dwie przerywane linie, a na filmikach o tej pralce wyświetlacz był całkowicie zgaszony. Jeśli ktoś miał podobny problem albo ma wiedzę, jak z tego wyjść, proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam, Artur
  • REKLAMA
  • #2 21169284
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1596
    arturwlac napisał:
    Chciałbym jeszcze dodać, że po wyłączeniu pralki na wyłączniku włącz/wyłącz to na wyświetlaczu pozostają dwie przerywane linie, a na filmikach o tej pralce wyświetlacz był całkowicie zgaszony.

Pokaż xD

EF* to cała grupa dziwacznych błędów, w trybie testowym pokaże dokładny numer.
  • REKLAMA
  • #3 21173270
    arturwlac
    Poziom 6  
    Taki błąd jest na wyświetlaczu, a tak wygląda wyświetlacz po wyłączeniu.
    Electrolux Perfect Care 800 EW8W261BP Błąd EFO w pralko-suszarce - co robić?172228353..33.jpg (1.47 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Electrolux Perfect Care 800 EW8W261BP Błąd EFO w pralko-suszarce - co robić?1722283531...610700.jpg (1.41 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 21173282
    AsReeX
    Poziom 40  
    arturwlac napisał:
    a tak wygląda wyświetlacz po wyłączeniu

Krzaki nie mają związku z błędem EF* ... to tylko fizyczne uszkodzenie / wypalenie wyświetlacza (parę razy już na takie coś trafiłem) - interfejs jest do wymiany.

arturwlac napisał:
    taki błąd jest na wyświetlaczu

Poszukaj w Internecie jak wejść do trybu testowego i tam pokaże się dokładny kod błędu - pozycja 11.

Ewentualnie jak Ci się nie chce szukać, to napisz na PW (porady indywidualne nie są probono).
  • #5 21174396
    arturwlac
    Poziom 6  
    Witam
    Tak jak wspomniałem po wyżej szukając na necie między innymi na You Tube były opisy i filmiki jak wejść w ustawienia w różnych konfiguracjach, ale mimo usilnych prób
    na tej pralce nie zadziałało mimo że to były te same modele
  • REKLAMA
  • #6 21174438
    AsReeX
    Poziom 40  
    Zatem robisz coś niewłaściwe lub uszkodzony jest wyświetlacz (któryś z sensorów dotykowych).

Bez dokładnego kodu -> nic więcej nie można powiedzieć :)
  • #7 21174521
    arturwlac
    Poziom 6  
    Przypuszczam, że robię coś nie tak, ale nie wiem co, albo elektronika szwankuje, a wyświetlacz nie ma dotykowych sensorów, wszystkie włączniki, przełączniki są mechaniczne.
  • #8 21174550
    AsReeX
    Poziom 40  
    Nie wiem teraz ... się śmiać, czy płakać! Mechaniczny, to jest tam tylko włącznik xD
  • REKLAMA
  • #9 21174761
    arturwlac
    Poziom 6  
    Sorry, mechaniczne mam na myśli pokrętło do ustawień i przycisk włącz-wyłącz. Reszta jest sensory, pomieszało mi się z inną pralką, którą teraz się zajmuję. Przepraszam, że wprowadzam w błąd.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralko-suszarką Electrolux Perfect Care 800, gdzie na wyświetlaczu pojawia się błąd EFO. Po sprawdzeniu filtrów, dopływu wody oraz czystości bębna, problem nadal występuje. Użytkownik próbował usunąć błąd poprzez wejście w tryb testowy, jednak bezskutecznie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że błąd EFO może być związany z uszkodzeniem wyświetlacza lub niewłaściwym działaniem sensorów. Wskazują również na konieczność uzyskania dokładnego kodu błędu, aby zdiagnozować problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA