Znalazłem ten temat więc choć jest on z grudnia 2005 to nie zakładam nowego tylko go odświeżę.
U mnie cos nie chce dzialac ta karta, albo jest z nia cos nie tak albo sterownik nie dokonca pasuje.
w/w link do sterownika jest juz nie aktualny, sciaglem ten:
http://www.ralinktech.com/drivers/Windows/IS_AP_STA_6x_D-1.1.1.0_2500_D-3.2.0.0_RU-1.2.2.0_AU_1.1.0.0_060906_0.0.3.0.exe
Po dotknieciu karta jest ciepla wiec jakby radio pracuje lecz nic nie widzi.
W laptopie TOSHIBA Satelite 1905-S301 jest przelacznik do wlaczania WiFi nie wiem czy wogule dziala (przelaczalem w obie strony - rezultat ten sam) i jak ma dzialac (zalacza zasilanie karty miniPCI czy odcina antene) moze w nim jest problem.
Na karcie sa dwa zlacza AUX i WIFI i w laptopie sa dwa kabelki, jeden bialy drugi czarny, nie wiem czy oba sa do anten czy jeden np. do tego włącznika a drugi do anteny, i w którym miejscu antena ta się znajduje.
Załączam zdjęcie tej karty:
A tutaj skreeny z konfiguracji programu na ktorej jest dziwnie w statusie oznaczenie iz nadajnik jest wylaczony "RF OFF" mimo iz w dalszej zakladce jest na zielono (w obu ustawieniach czy wlacze czy wylacze w opcjach w statusie jest na OFF)
Okno z programowym wlacznikiem nadajnika:
I okno z wersja zainstalowanego sterownika:
Jezeli ktos posiada ten poprzedni sterownik lub miał podobny problem to byl bym wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam.