logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Barton 125cc 2024: Przedni hamulec trzyma, stuk przy zawracaniu - co sprawdzić?

Pawcio15 02 Sie 2024 20:37 276 3
REKLAMA
  • #1 21177760
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Ocena: 29
    Witam.
    Posiadam crossa 125cc Barton 2024r produkcji. Manual 4 biegi. Po kilku wyjazdach zaczął trzymać przedni hamulec i da się przekręcić kołem rękoma ale hamuje odrazu no stawia opór. Do tego doszedł stuk najbardziej jest przy zawracaniu. Sprawdziłem w powietrzu wziąłem crossa na podnóżkę i kręcę kołem i w jednym i tym samym momencie słychać stuk. Szprychy sprawdziłem ale nie widzę żeby jakaś była luźna. Czy to może mieć styczność z hamulcem przednim? Da się jakoś go popuścić czy coś? Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 21177948
    Axinus
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Odkręć przednie koło, popsikaj WD40 i zobacz wtedy, ale ja myślę, że skoro on jest nowy to potrzebuje jeszcze tych "paru" kilometrów i się wszystko spasuje.

Dodano po 4 [minuty]:

Może coś trze o tarczę hamulca? Albo coś z piastą nie tak? Zrób nim jeszcze ze 100 kilometrów i zobacz czy problem nadal występuje, czasami tak jest, że potrzebuje trochę przejechać żeby wszystko chodziło jak należy. Jaki ma przebieg?
  • REKLAMA
  • #3 21178048
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Ocena: 29
    1 motogodzina, nawet chyba nie pełna. Jak kupiłem synowi i jeździł na terenie naszym, to nic nie stukało, a teraz kurde stuka.
REKLAMA