Witam, mam pytanie dotyczące mojego problemu z światłowodem od Orange. 2 dni temu dostarczono mi router światłowodowy Funbox 6 oraz dekoder i wszystko super, równo 600 mb/s śmiga znakomicie. Ale mam też kompa podłączonego kablem do routera i gdy sobie pykalem w gierki na TV, dekoderze nie dało się nic oglądać, bo PC ciągnął całego neta, a dekoder nie jest kablem połączony. I chodzi mi o to, czy mogę ustawić limity mb/s dla poszczególnych urządzeń w jakiś sposób, czy jakoś inaczej zaradzić.
Spoiler:
Nie chcę ciągnąć kabla od routera do dekodera, bo firma Nexera, która montowała sam kabel światłowodowy, połączyła go na drugim końcu domu i bym potrzebował z 60 m kabla, by to miało ręce i nogi.
Przepraszam za moje bezsensowne gadanie i dziękuję za jakąkolwiek pomoc odpowiedź.
Spoiler:
Nie chcę ciągnąć kabla od routera do dekodera, bo firma Nexera, która montowała sam kabel światłowodowy, połączyła go na drugim końcu domu i bym potrzebował z 60 m kabla, by to miało ręce i nogi.
Przepraszam za moje bezsensowne gadanie i dziękuję za jakąkolwiek pomoc odpowiedź.