logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy A70 - Czytnik linii papilarnych nie działa

brayanek26 14 Sie 2024 00:37 744 5
REKLAMA
  • #1 21190346
    brayanek26
    Poziom 2  
    Witam
    Jest tutaj ktoś, kto zna się na telefonach? Mam Samsunga Galaxy A70. Problem w tym, że czytnik linii papilarnych nie chce działać. Gdy wchodzę w ustawienia, aby dodać czytnik palca, co prawda włącza się opcja czytania odcisku, jednak za każdym razem pojawia się komunikat o braku możliwości zarejestrowania odcisku palca. Myślałem nad tym, że czytnik linii „w środku” telefonu się zepsuł i trzeba wymienić, jednak może to ogólny błąd w płycie głównej? Ekran był wymieniany na zamiennik, jednak posiada on opcję czytnika linii papilarnych, a poza tym błąd ten wyskakiwał jeszcze przed wymianą wyświetlacza. Pomoże ktoś, gdzie leży wina? Ekran smartfona z opcją skanowania odcisku palca, z komunikatem o błędzie rejestracji.
  • REKLAMA
  • #2 21190540
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21190727
    brayanek26
    Poziom 2  
    >>21190540 nie mam nic ani szkła, ani folii ochronnej

Dodano po 1 [minuty]:

>>21190696 tak jak napisałem, ten sam błąd wyskakiwał jeszcze przed wymianą wyświetlacza, więc sądzę, że to nie jest wina ekranu.
  • REKLAMA
  • #5 21190743
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Odpal menu testowe, dostepne pod *#0*#, i sprawdz status czytnika linii (jest w Sensor). Jesli Calibration bedzie na na 0, to znaczy ze czytnik nie zadziala i trzeba go skalirabrowac. Na dzien dzisiejszy jest to mozliwe tylko w serwisie autoryzowanym, a ten moze nie chciec tknac telefonu jesli zamontowany jest ekran zamiennik.
  • #6 21205748
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    Jeżeli to nie wina lcd to miałem przypadki że winna była płytka dolna albo uszkodzony został moduł czytnika.
REKLAMA