logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel Be Wave - AXD200 nie działa w trybie czujki zalania, co robić?

ama2 15 Sie 2024 18:39 468 1
REKLAMA
  • #1 21192188
    ama2
    Poziom 6  
    Ocena: 8
    Czujka AXD-200 z dołączonym kablem do wykrywania zalania
    Centrala Bewave w opcji z internetem - działająca z czujka temperatury, czujka AXD-200, gniazdko ASW 200E - wszystko działa

1.Chcę dodać czujkę AXD-200 w opcji zalania, która dotychczas bez problemu działała w ABAX2 z centrala Satela
    2. Wprowadzam opcje systemu diagnostycznego w centrali
    3. Dodaje urządzenie - tj. wyjmuje baterie, wkładam baterie, centrala znajduje czujkę, zamykam pokrywę czujki. instaluje czujkę poprzez podawanie wybranych informacji w centrali tj tryb pracy - czujka zalania / grupa - inne / użyj do ochrony NIE/ tryb ECO NIE itp inne tj. nazwa/pomieszczenie, itp
    4. rejestracja w systemie zakończona pozytywnie

I FAJNIE
    I po wyłączeniu trybu diagnostycznego wyskakuje mi komunikat sabotaż obudowa otwarta!!!!!!!

Ki czort?
  • REKLAMA
  • #2 21193675
    ama2
    Poziom 6  
    Ocena: 8
    Po kolejnej próbie i analizie problemu okazało się, że obudowa (plastik) po kilkakrotnym otwieraniu się leciutko, prawie niezauważalnie obluzowała co powodowało, że trzpień uciskający sabotaż nie był odpowiednio dociskany. Zastosowałem rozwiązanie partyzanckie - na trzpień dokleiłem kilka warstw taśmy klejącej co ją wydłużyło, dociska do czujnika i likwiduje sygnał otwarcia obudowy. Sposób zamykania jak i otwierania czujki nie jest mocną stroną AXD-200. Temat do zamknięcia
REKLAMA