logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura mechaniczna do 200 zł - alternatywa dla Motospeed CK104 z czerwonymi switchami?

bogdanzieba 17 Sie 2024 00:06 309 11
REKLAMA
  • #1 21193547
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Ocena: 981
    Witam, mam problem z klawiaturą Motospeed CK104 z czerwonymi switchami. Ostatnio wymieniałem jeden switch i niestety nie działa jak należy, nie łączy

Co możecie polecić nowego w tym zakresie w budżecie do 200 zł ?
  • REKLAMA
  • #3 21198048
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Masz na myśli klawiaturę Royal Kludge RK84 RGB ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21198171
    Axinus
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Ich jest wiele, jest rk 61 rk 71 rk 84 rk 100, to są rozmiary tyg klawiatur. Jak potrzebujesz klawiatury numerycznej to bierzesz rk 100. Zawsze każdy musi sobie dobrać rozmiar do swoich potrzeb. Polecam sobie obejrzeć filmy Grzegorza Rycko na YouTube. On się zajmuje recenzjami. Na zagranicznym YT jest też kanał Hipyo Tech. On też się zajmuje klawiaturami. Jeżeli chcesz czerwone switche to do grania się świetnie sprawdza ale niekoniecznie jak chcesz pisać jakieś dłuższe teksty. Bo są one bardzo szybkie (plus w grach) i mają bardzo niska siłę aktywacji (minus przy pisaniu bo możesz niechcąco nacisnąć inny klawisz) możesz też się sugerować właśnie siłą nacisku.
  • #5 21198652
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Klawiatura Royal Kludge RK100 RGB (Red switch) nawet fajnie wygląda. Muszę się dokładnie jej przyjrzeć.
  • REKLAMA
  • #7 21200697
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Jedynie co tam mnie trochę razi to brak przestrzeni pomiędzy klawiszami. Kiedyś klawiatury miały trochę pooddzielane od siebie te przyciski.

Np. Motospeed CK104:
    Klawiatura Motospeed CK104 z podświetleniem RGB

@Axinus z jakimi przełącznikami masz tą klawiaturę ?
  • #8 21215045
    Axinus
    Poziom 11  
    Ja mam czerwone przełączniki, brak miejsca między numpadem to żaden problem i w ogóle mi to nie przeszkadza, jedyne co mi przeszkadza to stabilizator spacji bo chodzi z jednej strony ładnie a z drugiej jakby nie za bardzo ale wystarczy tylko stabilizator wymienić
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 21215077
    qrek1
    Poziom 38  
    Ocena: 603
    Axinus napisał:
    jedyne co mi przeszkadza to stabilizator spacji bo chodzi z jednej strony ładnie a z drugiej jakby nie za bardzo

ja mam klawiaturę wyprodukowaną w okolicach roku 2000 A.D.
    i wtedy umiano robić klawiatury, bo każde miejsce spacji działa bez zarzutu, każdy przycisk ma idealny skok i jest niezawodny, jest cichy. Nie wiem jak można dziś kupować te goowna w cenie 200zł które się nie dość że się psują to jeszcze gorzej działają.
  • Pomocny post
    #11 21215214
    qrek1
    Poziom 38  
    Ocena: 603
    jaka by tylko naciśnięcie klawisza było łatwiejsze....
    to bym zmienił klawiaturę
  • #12 21216035
    Axinus
    Poziom 11  
    >>21215214 jak się przesiadłem z membrany na mechanika to jakby się przesiąść z Daewoo Tico do Audi A8L. Różnica jest wielka. Pisze się tym łatwo u przyjemnie, aż się chce pisać

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje alternatywy dla klawiatury Motospeed CK104 z czerwonymi switchami, która przestała działać poprawnie po wymianie jednego switcha. W odpowiedziach polecane są klawiatury marki Royal Kludge, w tym modele RK61, RK71, RK84 oraz RK100, które oferują różne rozmiary i opcje switchy (czerwone, brązowe, niebieskie). Użytkownicy zwracają uwagę na różnice w pisaniu i graniu z różnymi switchami, podkreślając, że czerwone switchy są lepsze do gier, ale mogą być mniej komfortowe do dłuższego pisania. Wspomniano również o recenzjach na YouTube, które mogą pomóc w wyborze odpowiedniego modelu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA