Dość skomplikowane jest to, co się stało. Czaty na Viber miałam od 2020 r. Stary smartfon był skorelowany z PC Windows 8. Później zmieniłam telefon. Pliki i programy się wgrały w dysku Google (back-up), ale Vibera nie uruchamiałam, bo miałam na PC i to mi wystarczało. I tak działało przynajmniej przez 2 lata. Jakieś dwa tygodnie temu wyczyściłam pliki cookies i pamięć podręczną (Chrome), bo myślałam, że mam jakieś szpiegujące oprogramowanie. Ale nie czyściłam aut. podpowiedzi. Z niektórych stron mnie wylogowało, z innych nie. Z Viber mnie wylogowało. Jak chciałam go uruchomić, dostałam komunikat, że muszę Viber uruchomić na telefonie i kazali mi zeskanować telefonem kod QR, który mi się pokazał na laptopie. Zrobiłam to, ale mam wyczyszczone wszystkie kontakty i czaty, które po zmianie telefonu były tylko na laptopie. Nie pokazuje mi się jakikolwiek link do historii, wgrania kontaktów itp., po prostu czyste konto z moim imieniem i nr tel. Tak jakbym nigdy wcześniej nie miała nic na Viber. Niektóre zdjęcia, filmy z Viber są na "zdjęcia" Google. Najbardziej mi szkoda kontaktów, których nie miałam na telefonie, a tylko na Viber na laptopie. Znalazłam pliki Viber w programie, ale nie wiem, jak naprowadzić mojego nowego Vibera, aby sobie te pliki zgrał. A poza tym plik DATA jest pusty. W szczegółach plików jest, że założony w 2020 r. Czy możliwe, że wyczyszczenie pamięci podręcznej Chrome na zawsze zlikwidowało zapisane czaty i kontakty? I już ich nie odzyskam? Oczywiście mogę sobie wyświetlić listę kontaktów i pokazuje mi się lista kontaktów z telefonu. Ale nie o to chodzi. Nie jest to telefon Apple, oni mają jakiś swój back-up w chmurze. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.