logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariette 1334/1 – jak zmniejszyć wysokość uszczelki w starym ekspresie kolbowym?

Bałdyzer 26 Sie 2024 13:16 249 2
REKLAMA
  • #1 21204365
    Bałdyzer
    Poziom 12  
    Ocena: 227
    Mam do was takie nietypowe pytanie w związku z problemem z dostępnością w sprzedaży oryginalnej uszczelki do starego ekspresu ciśnieniowego kolbowego.
    Mam uszczelkę zamiennik, średnica jest odpowiednia, rowek na metalowe sito też pasuje idealnie, ale wysokość uszczelki jest tak o 1-1,5 mm za duża i nie da się zamocować, przekręcić tej kolby z sitkiem na kawę.
    Czy macie może jakiś patent, aby minimalnie zmniejszyć wysokość uszczelki ekspresu? Nożykiem raczej nie ma szans ściąć tego 1 mm, bo musi to być równe na całym obwodzie. Myślę sobie, czy jak by na uszczelkę coś położył płaskiego i na to dał jakiś duży ciężarek, czy w tej sposób by się ten 1 mm nie spłaszczyła.

Metalowe sito kolby ze zbyt dużą uszczelką na tkaninie. Metalowe sito na silikonowej uszczelce na pomarańczowej macie. Uszczelka w kolbie ekspresu ciśnieniowego na żółtym tle
  • REKLAMA
  • #2 21204380
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1385
    Silikon się nie płaszczy ani nie odkształca tak łatwo ale daje się szlifować, szczególnie te twardsze odmiany. Papier ścierny 180, co kilka ruchów trzeba obrócić całość o 90 st. Alleluja i do przodu.
  • #3 21204604
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1793
    Jest to najprawdopodobniej usczelka delonghi Nr zamowienia to AS00005075
REKLAMA