Witam,
Mam pytanie odnośnie G-Sync. Posiadam monitor "Msi Optix MAG342CQR", który ma opcję Adaptive Sync, sprawdzałem na stronie Nvidii monitory zgodne i mój nie znajduje się na takiej liście, ale mimo wszystko w internecie wyczytałem, że na tym monitorze ta funkcja działa bez zarzutów. Po uruchomieniu funkcji w grach nie czuję żadnej różnicy, poza tym że mi jakby laguje gra w niektórych momentach podczas poruszania kamerą, tak samo dzieje się, gdy nie mam tej funkcji włączonej. W grze np: Star Wars: Upadły zakon mam między 160-200 FPS na maksymalnych ustawieniach zalecanych przez Nvidię App. I moje pytanie jest takie: czy to jest wina monitora?
Obudowa: be quiet! SILENT BASE 802
Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D
Płyta główna: Asus ROG Strix B650E E-gaming Wi-Fi
Karta graficzna: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition
Pamięć RAM: Kingston FURY Renegade RGB 32GB DDR5-6400
Zasilacz: be quiet! Straight Power 11 Platinum 1200W
AIO: MasterLiquid 360 ATMOS
Dysk SSD1: Samsung 980 PRO M.2 NVMe 500GB
Dysk SSD2: Kingston KC3000 2TB M.2 PCIe 4.0 NVMe
Mam pytanie odnośnie G-Sync. Posiadam monitor "Msi Optix MAG342CQR", który ma opcję Adaptive Sync, sprawdzałem na stronie Nvidii monitory zgodne i mój nie znajduje się na takiej liście, ale mimo wszystko w internecie wyczytałem, że na tym monitorze ta funkcja działa bez zarzutów. Po uruchomieniu funkcji w grach nie czuję żadnej różnicy, poza tym że mi jakby laguje gra w niektórych momentach podczas poruszania kamerą, tak samo dzieje się, gdy nie mam tej funkcji włączonej. W grze np: Star Wars: Upadły zakon mam między 160-200 FPS na maksymalnych ustawieniach zalecanych przez Nvidię App. I moje pytanie jest takie: czy to jest wina monitora?
Obudowa: be quiet! SILENT BASE 802
Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D
Płyta główna: Asus ROG Strix B650E E-gaming Wi-Fi
Karta graficzna: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition
Pamięć RAM: Kingston FURY Renegade RGB 32GB DDR5-6400
Zasilacz: be quiet! Straight Power 11 Platinum 1200W
AIO: MasterLiquid 360 ATMOS
Dysk SSD1: Samsung 980 PRO M.2 NVMe 500GB
Dysk SSD2: Kingston KC3000 2TB M.2 PCIe 4.0 NVMe