logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG Q60 nie włącza się po zalaniu i ruszaniu wejściem ładowarki - co robić?

mjpraca1720 06 Wrz 2024 06:04 222 2
  • #1 21216809
    mjpraca1720
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, posiadam telefon LG Q60. Mam z nim pewien mały mankament, działał do pewnego momentu, gdy nagle przestał się włączać. Rozebrałem go i gołym okiem nie widać uszkodzeń mechanicznych. Ruszam wejściem do ładowarki w prawo, w lewo, góra, dół i na ułamek sekundy pojawiła się czerwona. Zgasła i tak już brak całkowicie jakichkolwiek oznak życia. Chciałbym również podkreślić, że kilka lat temu był dwukrotnie zalany, lecz po wysuszeniu dokładnym śmigał aż do tej pory.
  • #2 21216834
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2009
    Witam,
    - co wg. ciebie oznacza dokładne wysuszenie? Jeżeli było naprawdę dokładne (poprzedzone myciem zależnie od tego czym był i jak zalany) to powinno być dobre. Jeżeli było powierzchowne to została wilgoć w trudno dostępnych miejscach np. pod układami scalonymi i podczas przepływu prądu dokonała nieodwracalnej korozji połączeń.
    - ruszanie gniazdem (to pierwszy krok do jego wyłamania) sugeruje mi, że masz problem z zimnymi lutami/oderwałeś połączenia między gniazdem a płytą główną.
    - celem wyjaśnienia, czy działa na baterii a nie chce się teraz naładować?
    Pozdrawiam
  • #3 21216837
    mjpraca1720
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Bateria niestety padła i tel nie ładuje baterii, więc nie mam możliwości nawet sprawdzić.
REKLAMA