logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kserokopiarka Sharp AR-120EN - białe paski i powiększone kopie po włączeniu

rodannt 09 Gru 2005 10:58 1448 4
REKLAMA
  • #1 2067591
    rodannt
    Poziom 11  
    coprawda pisłem to juz ale nie moge znalezc tego tematu
    problem jest taki
    1.po włączeniu kserokopiarki kopie wychodzą z białym paskiem tak jakby zostały rozsunięte i nie wychodzą 1 do 1 tylko powiększone
    2. kopia pierwsza rozni się od kopi drugiej pozostałe wychodżą jak kopia druga
    3. obraz jest cały i jakby sie złozyło lub wycieło biały pasek to dostaniemy oryginał chociaż powiększony
    ksero ma moduł do wydruky przez PC i gdy sie pusci z komputera wydruk, kserokopiarka zaczyna kserowac poprawnie 1 do 1
    ale po wyłączeniu zasilania zabawa zaczyna sie odnowa
    moze potrzebna jest kalibracja optyki ? lub przywrocenie ustawien fabrycznych ?. jakby jakis opis łopatlogiczny jak ktoś wie to będe wdzięczny bo nie wiem czego sie złapać przkładowe obrazki z kopiowania na stronie
    www.rodan.neostrada.pl
  • REKLAMA
  • #2 2069197
    zyg1
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Sprawdź czy jest uziemienie, miałem podobny problem tylko u mnie takie rzeczy pojawiały się przy wydruku. Klient zmienił przedłużacz i oczywiście był bez bolca
  • REKLAMA
  • #3 2069345
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Kopiarka jest oczywiście wyczyszczona? Taki przerwany obraz wskazuje na zanieczyszczoną elektrodę która zwiera. Spróbój zrobic kopie przy otwartej klapie i opisz jaka wyszła. Sprzwdx czynie jest maszyna poprzestawiana w ustawieniach.
  • REKLAMA
  • #4 2076127
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Problem dotyczy zespołu lasera nie wie gzie jest początek linii.
    Wyjąć zespół i wyczyścić całą optykę lasera.
    Jeśli nie pomoże to pozostaje reset pamięci albo wgranie nowego software`u.
  • #5 2077049
    rodannt
    Poziom 11  
    na pewno nie jest to problem zwarcia lub brudnej elektrody bo wtedy przeciez wydruk z komputera tez bylby nieprawidlowy, a problem jest tylko przy pierszym włączeniu kserokopiarki , po puszczeniu jakiego kolwiek wydruku z komputera , kserokopiarka działa juz prawidłowo bedzie to problem jakis ustawień ale ktorych to nie wiem, a jak zrobic reset pamięci i co po resecie trzeba ustawiać , ewentualnie czy jest obcja ustawiająca początek lini jak sugeruje machina73 bo moje doswiadczeniakończą sie na kodzie 14 i 24
REKLAMA