logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro - Jak odzyskać dane przy uszkodzonym ekranie?

devil162 07 Wrz 2024 19:59 867 6
REKLAMA
  • #1 21218619
    devil162
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam, posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Niestety telefon spadł mi na podłogę i wylał się ekran na około 20% ekranu. Dotyk zaczął wariować. Po odblokowaniu sam sobie uruchamiał aplikacje przez to że dotyk wariuje. Chciałbym odzyskać z niego dane, zdjęcia i notatki z aplikacji Notatnik. Niestety po podłączeniu do PC nie mam możliwości naciśnięcia opcji przesyłu danych więc telefon się tylko ładuje. Czy jest jakiś inny sposób żeby dostać się do danych? Czy pozostaje tylko wymiana najtańszym kosztem ekranu?
  • REKLAMA
  • #2 21218649
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 431
    Kupujesz kabel/adapter USB OTG podpinasz pod telefon pod niego mysz i myszą jak w komputerze zgrywasz dane albo na kartę pamięci albo na dysk google.
  • REKLAMA
  • #3 21218937
    devil162
    Poziom 13  
    Niestety ale popsuty dotyk wariuje i nie daje mi cokolwiek zrobić. Nie daje mi wpisać hasła bo sam coś wpisuje i blokuje mi za każdym razem telefon na 60 sekund.
  • #4 21218977
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 431
    Czytałeś mój post?
    Robiłem dokładnie w takiej samej sytuacji, wszystko na ekranie robisz myszą komputerową, łącznie z wpisaniem kodu blokady czy tam wzoru zależy co masz.
    Ekranu nie dotyka się ręką.
  • REKLAMA
  • #5 21219265
    devil162
    Poziom 13  
    Kolego przeczytałeś mój post bo chyba tego nie zrobiłeś ;) czy mam Ci nagrać filmik żeby wyszło że nie masz racji? Próbowałem klikać myszką ale za jej pomocą nie da się wpisać hasła nie wiem czemu. W telefonie szaleje dotyk i telefon sam sobie wpisuje jakieś losowe liczby i mi blokuje telefon na 60 sekund. Piszę to już 3 raz a Ty dalej mi piszesz żeby wpisać hasło za pomocą myszki. Poza tym nawet gdybym odblokował telefon to i tak szalejący dotyk pouruchamia jakieś aplikacje.
  • REKLAMA
  • #6 21219567
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Sugestia kolegi akurat byla jak najbardziej prawidlowa. Skoro jednak az tak mocno wariuje ci dotyk, to w zasadzie jedyna rozsodna opcja to rozebranie telefonu i podlaczenie, chocby na krotko innego sprawnego ekranu.

Najtansze zamienniki kosztuja grosze, wiec jesli ma byc ko kosztach i nie masz dwoch lewych rak, to do dziela.
  • #7 21219581
    devil162
    Poziom 13  
    >>21219567

Tak oczywiście że była prawidłowa ale nie w przypadku popsutego dotyku który sobie "klika" tysiąc rzeczy naraz ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro zgłasza problem z uszkodzonym ekranem, który uniemożliwia mu odzyskanie danych, takich jak zdjęcia i notatki. Dotyk ekranu działa nieprawidłowo, co prowadzi do samodzielnego uruchamiania aplikacji i blokowania telefonu. Proponowane rozwiązania obejmują użycie kabla USB OTG do podłączenia myszy, co pozwoliłoby na nawigację i wprowadzenie hasła. Jednak użytkownik napotyka trudności z wpisywaniem hasła z powodu awarii dotyku. Ostatecznie zasugerowano rozebranie telefonu i podłączenie sprawnego ekranu, co może być najtańszą opcją na odzyskanie danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA