logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja kontrolek i wskaźników do Yanmar AF 16 - szukam szczegółowego opisu

cybako 09 Wrz 2024 01:07 1158 7
REKLAMA
  • #1 21219912
    cybako
    Poziom 1  
    Witam wszystkich
    Koleżanki, koledzy, potrzebuję instrukcję z omówieniem kontrolek, wskaźników oraz drobnych przełączników na błotnikach dla modelu Yanmar AF 16. Jeśli ktoś użytkuje, ma wiedzę lub jakąś instrukcję, bardzo proszę o pomoc. W sieci znaleźć cokolwiek do tego modelu graniczy z cudem. Posiadam katalog części i tym mogę się podzielić, natomiast brakuje mi wiedzy w opisie deski rozdzielczej, póki co ładowanie, smarowanie i podnośnik znam, z resztą kłopot. Proszę o pomoc w temacie.
  • REKLAMA
  • #2 21730132
    skarbewa2
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>21219912 Witam kolegę. Również interesuje mnie ten temat. Masz coś? Katalog części chętnie zobaczę.
  • REKLAMA
  • #4 21760679
    LFOR
    Poziom 8  
    Witam, również poszukuję wyjaśnień kontrolek do Yanmara. Posiadam AF24 i zapaliła mi się żółta kontrolka w lewym górnym rogu deski rozdzielczej. Po tłumaczeniu w Google wychodzi mi słowo „winda”. Pytanie tylko, co to oznacza? Niski poziom oleju hydraulicznego, jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #5 21761105
    jerry1960
    Poziom 37  
    Ocena: 1549
    Zrób zdjęcie tej kontrolki,
  • REKLAMA
  • #6 21767857
    LFOR
    Poziom 8  
    Cześć, żółta kontrolka w lewym górnym rogu. Raz się zapala, raz gaśnie.Deska rozdzielcza pojazdu z żółtą kontrolką „リフト” w lewym górnym rogu, która się czasem zapala.
  • #8 21768333
    LFOR
    Poziom 8  
    Dzięki serdeczne, znalazłem, co trzeba. Co prawda, skan jest po japońsku, ale tłumacz daje rady.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano szczegółowej instrukcji dotyczącej kontrolek, wskaźników oraz przełączników na błotnikach w modelu Yanmar AF 16, gdyż dostęp do takich materiałów w sieci jest bardzo ograniczony. Użytkownik posiada katalog części, ale brakuje mu opisu deski rozdzielczej poza podstawowymi informacjami o ładowaniu, smarowaniu i podnośniku. W dyskusji pojawiły się prośby o udostępnienie katalogu oraz linki do dokumentacji technicznej (DTR) i skanów instrukcji, choć w języku japońskim, które można tłumaczyć. Poruszono także temat żółtej kontrolki na desce rozdzielczej w modelu Yanmar AF24, która może sygnalizować problem z poziomem oleju hydraulicznego lub funkcją podnośnika ("winda"). Użytkownicy wymienili się linkami do zasobów z dokumentacją różnych maszyn Yanmar, co może pomóc w identyfikacji i zrozumieniu funkcji kontrolek i wskaźników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA