logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć tryb hotelowy w telewizorze Samsung bez kodu?

siwy010 13 Wrz 2024 21:59 2253 2
REKLAMA
  • #1 21225586
    siwy010
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Dostałem tv z demobilu z hotelu. Samsung ma włączony tryb hotelowy. Gdy wejdę do menu po przez MUTE-1-1-9-ok woła kod. Którego oczywiście nie mam. Czy istnieje możliwość wyłączenia tego trybu hotelowego???????
    Samsung HG49EE690AC
  • REKLAMA
  • #2 21225624
    iftri
    Poziom 19  
    Ocena: 71
    Aby wyłączyć tryb hotelowy w telewizorze Samsung HG49EE690AC, możesz spróbować kilku sposobów:

### 1. **Standardowy kod PIN Samsunga**
    - Czasami standardowy kod PIN to **0000** lub **1234**. Wprowadź te kody, gdy pojawi się prośba o kod. Jeśli jeden z nich zadziała, będziesz mógł wyłączyć tryb hotelowy z poziomu menu serwisowego.

### 2. **Wejście w menu serwisowe**
    - Jeśli standardowe kody nie działają, spróbuj dostać się do **menu serwisowego**:
    1. Wyłącz telewizor.
    2. Na pilocie naciśnij kolejno: **Mute**, **1**, **8**, **2**, **Power** (lub **Mute**, **1**, **1**, **9**, **Enter** w zależności od modelu).
    3. Telewizor powinien się uruchomić, a na ekranie pojawi się menu serwisowe.
    4. Przejdź do opcji **Hotel Mode** i wyłącz tę funkcję.

### 3. **Reset do ustawień fabrycznych**
    - Jeśli powyższe sposoby nie zadziałają, spróbuj zresetować telewizor do ustawień fabrycznych:
    1. Wyłącz telewizor.
    2. Na pilocie naciśnij kolejno: **Info**, **Menu**, **Mute**, **Power**.
    3. Przejdź do **Factory Reset** i potwierdź.

### 4. **Wykorzystanie aplikacji serwisowej**
    - Niektóre telewizory hotelowe Samsunga można serwisować z pomocą specjalnej aplikacji na komputerze, do której wymagany jest dostęp serwisowy. Skontaktowanie się z działem wsparcia Samsunga lub specjalistą zajmującym się sprzętem RTV może być konieczne, jeśli inne metody nie działają.

Jeśli żadna z tych metod nie zadziała, możliwe, że dany model wymaga specjalnego kodu serwisowego.
  • #3 21225803
    siwy010
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Niestety wszystkie metody nie pomogły. Po wpisaniu MUTE 1 1 9 Ok Jest okno z żądaniem hasła.. Wpisanie hasła na chybił trafił graniczy z cudem. Szóstkę w lotto łatwiej wytypować.

Dodano po 4 [godziny] 29 [minuty]:

Udało mi się przez złącze HDMI podłączyć zewnętrzny box a przez USB klawiaturę więc te złącz działają .Może by można wgrać jakiś soft by to obejść ten tryb hotelowy .????
REKLAMA