logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres do kawy Melitta model Barista T F 83/0-102 - niestabilne działanie, wyłączanie się

adamr2108 17 Wrz 2024 12:34 387 3
REKLAMA
  • #1 21231508
    adamr2108
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam.
    Od ok roku posiadam ekspres do kawy marki Melitta. Ogólnie od początku co jakiś czas potrafił się wyłączyć, diody na panelu sterującym migotały i po chwili się wyłączał. Ekspres był wysłany do serwisu i odesłali z notatką, że jest sprawny. Kilka tygodni było ok i znowu były problemy. Raz się włącza, a raz nie, albo włączy się na chwilę i po chwili zgaśnie, próbowaliśmy podłączać go do różnych gniazdek w domu z różnymi skutkami. Pytanie, co to może być, w czym problem, napięcie w gniazdkach, problem z ekspresem, a jeśli tak, to jaki i co możemy zrobić?

Pozdrawiam
    Etykieta informacyjna ekspresu do kawy Melitta z danymi technicznymi
  • REKLAMA
  • #2 21231580
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2278
    Bez pomiarów głównie blok przetwornicy to tak jak wróżenie z fusów, a szklana kula się zbiła...

Napięcie w gniazdku AC jakie jest zostało zmierzone, czy na dachu są panele?

Jeżeli w serwisie panowie podeszli do tematu poważnie i go przetestowali, to szukałbym uszkodzenia w zasilaniu w domu...

Można go podłączyć u kogoś w innym domu i się upewnić, czy to jest kwestia zasilania w gniazdku, np. za wysokie napięcie sieciowe...
  • REKLAMA
  • #3 21232252
    adamr2108
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Mieszkam w bloku, na dachu nie ma panelu, napięcia AC nie mierzyłem, ale postaram się to zrobić.
    Ciężko mi powiedzieć, w jaki sposób podszedł do tego serwis, wiem, że był to Arte Cafe w Gdańsku.
    Czy jeśli sprzęty typu czajnik elektryczny lub toster działają prawidłowo, to oznacza, że napięcie jest ok, czy ekspres to osobna kategoria ze względu na moc i mimo to może być coś nie tak w gniazdku?
  • #4 21232892
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2278
    Bez pomiarów to wróżenie z fusów...
REKLAMA