logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić radio z Nissana Qashqai (J11) poza samochodem?

Jeszw 17 Wrz 2024 22:26 1290 5
REKLAMA
  • #1 21230207
    Jeszw
    Poziom 5  
    Ocena: 34
    Mam wyjęte z nissana qashqai'a (j11) radio (wymienione na stację multi) które mogłoby być bazą, np. do odbiornika na budowę lub na działkę. Problem w tym, że to radio jest przypisane do konkretnego auta więc nie wiem czy da się je uruchomić poza samochodem. Tu trzeba by jakoś oszukać radio, że jest podłączone do auta. Domyślam się, że chyba nie ma prostego na to sposobu jednak postanowiłem postawić to pytanie choćby dlatego, że może ktoś rozważał nad rozwiązaniem tego problemu wiec może zechce się podzielić spostrzeżeniami.
  • REKLAMA
  • #2 21230477
    rybeh
    Poziom 27  
    Ocena: 282
    Jaki to model radia?
    Najlepiej umieść foto etykiety.
  • REKLAMA
  • #3 21230581
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1402
    3.1.15 Brak podania marki, modelu radia - uzupełnij swój post.
  • REKLAMA
  • #4 21230721
    Jeszw
    Poziom 5  
    Ocena: 34
    Szukałem na strychu ale gdzieś mi się zawieruszyło radio od qashqai’a - jak znajdę to zamieszczę zdjęcia. Pod ręka mam natomiast inne radio, technicznie dokładnie takie samo tyle, że od Juke z 2014 r. Szczerze mówiąc to radio ma nawet ma ciekawszy panel do zabudowy i raczej to bym wykorzystał, to drugie od qashqai’a mógłbym odstąpić komuś, kto pomoże mi zrobić pożytek z tego sprzętu bo leżą i się marnują. Załączam zdjęcia. Nalepka techniczna radia Visteon Nissan z 2014 roku. Radio samochodowe Nissan Juke z 2014 roku.
  • REKLAMA
  • #6 21230769
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 381
    Jeszw napisał:
    Problem w tym, że to radio jest przypisane do konkretnego auta więc nie wiem czy da się je uruchomić poza samochodem

Oczywiście że się nie da. Co z tego że go prawidłowo podłączysz,
    wejście magistrali CAN nie służy w nim do ozdoby.
    Sam tego nie obejdziesz.
REKLAMA