Pralko suszarka Beko HTV 8733 XS0 . Czy spotkał się ktoś z takim uszkodzeniem? Pęknięty jest front obudowy bębna po stronie pompy. Pęknięcie i wypchnięcie obudowy zaczyna się od połowy wysokości ku górze. Wcześniej zaproszono mechanika bo nie odpompowała wody. Stwierdził, że moduł do wymiany i są wadliwe. Naprawiłem moduł poprzez wymianę triaka BTA204S600E i pompa ruszyła jednak przy pierwszym większym praniu moduł padł ponownie i spaliła się pompa. Zabrałem pralkę do siebie aby sprawdzić dlaczego tak się dzieje.
Okazało się, że obudowa jak wyżej jest pęknięta. Jak poziom wody dochodzi do pęknięcia to kapie praktycznie prosto na wtyczkę pompy i robi zwarcie. Czy spotkaliście się z takim nietypowym uszkodzeniem obudowy? Co mogło je spowodować? Wybita przez bęben, czy np. wada produkcyjna? Wiem, że nikt nie jest jasnowidzem, ale jeżeli jest to znany problem to może jest i odpowiedź
Czy ta część obudowy jest do nabycia? Nie wiem, czy warto ją jeszcze naprawiać.
Dziękuję za pomoc.
Okazało się, że obudowa jak wyżej jest pęknięta. Jak poziom wody dochodzi do pęknięcia to kapie praktycznie prosto na wtyczkę pompy i robi zwarcie. Czy spotkaliście się z takim nietypowym uszkodzeniem obudowy? Co mogło je spowodować? Wybita przez bęben, czy np. wada produkcyjna? Wiem, że nikt nie jest jasnowidzem, ale jeżeli jest to znany problem to może jest i odpowiedź
Dziękuję za pomoc.