logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zresetować fotopułapkę Sifar SF3.5CG bez znajomości 6-cyfrowego PINu?

Towr 28 Wrz 2024 12:23 1089 5
REKLAMA
  • #1 21242323
    Towr
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Witam

Czy da się jakoś zresetować fotopułapkę Sifar SF3.5CG poprzez odpowiednią kombinację przycisków? Niestety zapomniałem 6 cyfrowego pinu i przez to nie mam dostępu do ustawień.

Mam możliwość zgrania firmware z pamięci25Q64JV, ale pewnie na próżno szukać tam tego pinu. Szukałem po sieci firmware do tego modelu, ale również nie znalazłem.

Pozdrawiam
    Tomasz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21242345
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2083
    Towr napisał:
    Mam możliwość zgrania firmware z pamięci25Q64JV, ale pewnie na próżno szukać tam tego pinu

Zgraj wsad zanim zaczniesz cokolwiek robić.
    Jak już ją rozkręcisz zrób zdjęcia płyty głównej .
    Towr napisał:
    Czy da się jakoś zresetować fotopułapkę Sifar SF3.5CG poprzez odpowiednią kombinację przycisków?

O ile się nie mylę w tym modelu nie sprawdzi się to.
    Towr napisał:
    Niestety zapomniałem 6 cyfrowego pinu i przez to nie mam dostępu do ustawień.

A pamiętasz gdzie kupiłeś FP ? Sprzedawca powinien oferować taką usługę zazwyczaj jeśli jest na gwarancji to raczej chyba nic nie kosztuje poza kosztami wysyłki ale jak już nie masz gwarancji to opcja odpłatna przeważnie 100zł.

Dodano po 3 [minuty]:

Towr napisał:
    Szukałem po sieci firmware do tego modelu, ale również nie znalazłem

Jak możesz zauważyć jeśli zaczniesz szukać swojej FP po obrazku wyjdzie na to że dosyć spora ilość FP wygląda identycznie do twojej ale ma inna nazwę. Dzieję się tak że Chińczyk wyprodukuje FP a firmy naklejają swoje logo i podmieniają logo startowe w FP. Czasem można trafić na źródłowego producenta który udostępna oryginalne źródłowe firmware.

Oczywiście możesz wyłączyć FP wcisnąć przycisk UP ( strzałka do góry) czy tam VIDEO ( ikonka kamery) + przycisk OK i trzymając oba włączyć FP powinno się uruchomić bez HASŁA o ile ta opcja działa przy tej FP.

Zgrywając wsad pamięci SPI FLASH będziesz miał do niego jakiś tam wgląd tam czasem podają pewne wskazówki które mogą nakierować na głównego producenta FP. Bardzo prawdopodobne że ten model jest na układzie NOVATEK.
  • REKLAMA
  • #3 21242391
    Towr
    Poziom 18  
    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Co do zakupu, to nie pamiętam, gdzie to kupowałem, bo dosyć dawno było, także ta opcja odpada. Zgrałem wsad i przesyłam zdjęcia płyty (przepraszam za jakość zdjęć). Bateria na płycie została przeze mnie wylutowana, bo miała tylko 1,2V, jednak wylutowanie jej i tak nie przywraca ustawień fabrycznych, albo może i przywraca, jednak PIN zostaje.

Procesor: SPCA5330A-HB251

Zdjęcie płytki drukowanej z procesorem SPCA5330A-HB251, bez wlutowanej baterii. Zdjęcie płytki PCB z procesorem SPCA5330A-HB251 i innymi elementami elektronicznymi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21242410
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2083
    Towr napisał:
    Co do zakupu, to nie pamiętam, gdzie to kupowałem, bo dosyć dawno było, także ta opcja odpada

Sklepy internetowe które sprzedają te FP maja kontakt z serwisem który moze takie usługi świadczyć.
    Np zapytać możesz pod tym adresem
    info(_at_)fotopulapka.pl

Towr napisał:
    Zgrałem wsad i przesyłam zdjęcia płyty (przepraszam za jakość zdjęć). Bateria na płycie została przeze mnie wylutowana, bo miała tylko 1,2V, jednak wylutowanie jej i tak nie przywraca ustawień fabrycznych

Ona raczej od tego nie jest trzyma ustawienia zegara i pewnie niektórych ustawień.
    Towr napisał:
    Procesor: SPCA5330A-HB251

Na elektrodzie zdjęcia już znalazłem w tym temacie.

Zerknę do wsadu może coś tam się uda ogarnąć.

Dam znać.
  • REKLAMA
  • #5 21247019
    Towr
    Poziom 18  
    Dziękuję Koledze gradek83 za pomoc i rozwiązanie mojego problemu.
    W załączniku przesyłam wsad do tej fotopułapki (Sifar SF3.5CG) bez hasła, ale od razu zaznaczam, że nie wiem, czy po wgraniu w innym tego typu urządzeniu (ten sam model) to zadziała, ponieważ IMEI od mojego urządzenia może być przypisany w tym wsadzie. Wgrywasz na własną odpowiedzialność.

Wsad:
    Ver: 3ErA4001
    MCU: 4.5.9
    Załączniki:
    • Sifar_SF3.5CG_bez_hasla.bin (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 21247021
    Towr
    Poziom 18  
    Temat zamykam, dziękuję i pozdrawiam :)
REKLAMA