1.8t masło w układzie. Panowie, mam wywaloną odmę, zastopioną oil catchtank, korek od oleju po odkręcaniu podskakuje tak jak powinien, a w całym układzie zbiera się mało z wodą. Czy jest jakaś inna możliwość niż UPG? Chłodnica oleju nad filtrem oleju może dawać takie objawy? To już drugi słupek, a masło się zbiera dalej.
Witam, z oryginalną odmą było to samo?. Jeśli robisz kilka km np. do pracy po pracy wracasz do domu, to normalny objaw.
Przeczytasz całą Biblię nie znajdziesz określenia ,,matka boska", znajdziesz w niej więcej rzeczy, które kościół katolicki przed nami ukrył.
Jeżeli uważasz, że Biblia jest dla Ciebie za trudna, to polecam Idź Pod Prąd Tv.
Z odmą było to samo, dystanse robię też dłuższe i 100% silnik dogrzewam. Jest to już drugi słupek i dalej się zbiera ta maź. Może taki efekt dawać chłodniczka oleju? Została stara przy zmianie słupka. Jest wymiennikiem z płynem chłodniczym. Auto nie kopci. Zabieg jaki wykonałem to cały zestaw usuwania ekologii. Poradniki w Google, off n249 sai evap odma itp. W oil catch tank wygląda to tak.
Tak wygląda tank, ciecz z grudami, w rurkach idących do niego była sama maź. Jak majonez z musztardą. Na bagnecie też, na korku oleju nie.
Czytałam ten post z kosza, ehh z takim podejściem, nieładnie 😇.
Elektroda.pl to jest nieodpłatna (nie mylić z darmową) pomoc, doradzanie online.
Trochę tu siedzę i wydaje mi się, że ci goście z tamtego tematu mają duże doświadczenie w mechanice.
Moim zdaniem lepszych odpowiedzi nie otrzymasz, może jeszcze raz dokładnie przeczytaj.
Jeśli płynu nie ubywa, a odpowiedzi ci nie pasują, to skąd ta wilgoć w bloku silnika?.
Może jakby wymienić olej z filtrem z 2 lub 3 razy dość szybko, powiedzmy raz w tygodniu, to może by wypłukało tę maź. Może wtedy przetrawi zimę.
Jednakże to tylko teoria, a ja nie jestem specem w tej dziedzinie.
Przeczytasz całą Biblię nie znajdziesz określenia ,,matka boska", znajdziesz w niej więcej rzeczy, które kościół katolicki przed nami ukrył.
Jeżeli uważasz, że Biblia jest dla Ciebie za trudna, to polecam Idź Pod Prąd Tv.
Każda pomoc jest dobra, ale naprawdę uważasz, że: Dogrzewasz silnik. Odpisuję, tak, dogrzewam 100% (skąd wiem? Robię dłuższe trasy i sprawdzam temp vcds), po czym dostaję odpowiedź: Ja bym sprawdził, czy się dogrzewa. No masło maślane, tego typu odpowiedź
🤔 Jeśli pierwsze zdjęcie z tamtego postu pokazuje miejsce podłączenia OTC, a to jest filtr wielokrotnego użytku, to tam nic nie przepuszcza powietrza.
Moja rada: zdemontuj cały układ odmy, wyczyść i zamontuj oryginał.
Zrób jedną "płukankę" jak pisałem wyżej.
Nie wdrażałem się w temat tej eko, ale jak słyszę o eko z wielkiego koncernu, to mi się czerwona lampka zapala.
Podejrzewam iż ten układ odmy, który wydaje się być skomplikowany (zdjęcia z neta) jest by nie tworzyła się ta maź w silniku z turbo.