logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór suszarki: Bosch SelfCleaning/EasyClean czy Miele TSD263WP/TWD260WP?

Silok 04 Paź 2024 15:33 975 6
REKLAMA
  • #1 21250305
    Silok
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam, zamierzałem kupić suszarkę Bosch z systemem AutoClean ale okazało się, że producent w tym roku wycofał wszystkie suszarki z tym systemem( pewnie jakaś wada konstrukcyjna 🤣) i w związku z tym zostały mi suszarki Bosch z SelfCleaning lub EasyClean.
    Którą z wymienionych suszarek będzie mniejszym złem jeśli chodzi o czyszczenie wymiennika i układu odprowadzającego skropliny ?
    Czy może zaryzykować i kupić suszarkę Miele TSD263WP lub TWD260WP( podobno późniejszy serwis jest drogi )?
    Dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 21250306
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1578
    Tanie Miele odbija się później czkawką ... producent zaoszczędził na czym tylko mógł, ale ceny ewentualnych części zamiennych pozostawił jak na "Miele" przystało :)
  • REKLAMA
  • #3 21250310
    Silok
    Poziom 8  
    Ok, czyli zostaje Bosch, tylko który system czyszczenia ?
  • #4 21250320
    AsReeX
    Poziom 40  
    Jak już wybierać to SelfClean ^^

Owszem wycofał ... ale na naszym rynku (z uwagi na ich cenę - są nadal dostępne np. w DE).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 21250728
    AsReeX
    Poziom 40  
    A skąd ja mam wiedzieć? Wewnątrz jest to samo .. inaczej opakowali konserwę :)
  • #7 21250744
    Silok
    Poziom 8  
    Czy w suszarce z systemem SelfCleaning można w jakiś sposób dostać się do wymiennika, aby go wyczyścić, tak jak z systemem EasyClean?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup suszarki Bosch z systemem AutoClean, jednak dowiedział się, że producent wycofał ten model. Zastanawia się nad wyborem między modelami Bosch z systemem SelfCleaning i EasyClean, a także nad ryzykiem zakupu suszarki Miele TSD263WP lub TWD260WP, obawiając się wysokich kosztów serwisu. Użytkownicy forum sugerują, że Miele może być droższe w utrzymaniu, a w przypadku Boscha rekomendują system SelfCleaning. Pojawia się również pytanie o dostęp do wymiennika w modelu SelfCleaning w porównaniu do EasyClean.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA