logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Napęd Life RG UNI 24 R DL Centralka nie reaguje na przyciski

Zahadoom 05 Paź 2024 15:29 840 2
REKLAMA
  • #1 21251435
    Zahadoom
    Poziom 2  
    Cześć
    mam problem z napędem bramy, Life RG Uni 24R DL. Użytkuję to już ponad 14 lat, czasem były z nią przygody. Montował ją spec, do którego zapodziałem kontakt.
    Ostatnio mam wrażenie, że skrzydła zamykają się coraz wolniej. Poszperałem po necie i znalazłem instrukcję, w której doczytałem, że można zmienić Siłę oraz Czułość.
    Niestety centralka nie reaguje na przyciski. Nie wiem, czy coś jest nie tak z tą centralą, czy też jest jakiś sposób na jej "odblokowanie", aby można było zaprogramować te parametry?

Czy ta centralka jest popsuta?
    Na pilot reaguje, i w trakcie uruchomienia pilotem świecą się diody.

dołączam zdjęcie. Tak to fachowiec mi złożył :)
    Aha, nie mam żadnych czujników, także te mostki to OK. Centralka napędu bramy Life RG Uni 24R DL z widocznymi diodami i okablowaniem.
  • REKLAMA
  • #2 21257907
    tomaj
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jak zwalnia, to bym w pierwszej kolejności zabrał się za sprawdzenie i nasmarowanie siłowników i zawiasów bramy. Używam 3 napędów Life'a i regularnie smaruję i oczyszczam główną śrubę napędową. Nic samo nie zwalnia.
    Wyłącz i włącz centralę i będą przyciski działać. Możesz to zrobić bezpiecznikiem.
  • #3 21362727
    Zahadoom
    Poziom 2  
    ostatecznie kupiłem nowy zestaw, bo pękła mi także zębatka w jednym z silników :(
REKLAMA