logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć układ pośredni do TV Sharp DV7001S? Szary obraz na AV i zwykłym sygnale

ledapj 10 Gru 2005 01:56 1044 6
REKLAMA
  • #1 2070153
    ledapj
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam prośbe poszukuje pilnie ukałdu posredniego do dv7001s. Na czystym sygnale RGB tv chodzi bez wiekszych zarzutów jednak na av i zwyklym jest szary obraz.
  • REKLAMA
  • #2 2070280
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 130
    Czego konkretnie szukasz?
  • REKLAMA
  • #3 2177769
    ledapj
    Poziom 11  
    Z tego co sie dowiedzialem awaria wyglada na usterke ukladu posredniego w tym tv.:cry:
  • #4 2178446
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 130
    Poszrednij tu raczej niema nic do rzeczy, problem napewno w dekoderze koloru, ale co konkretnie, niepowiem, daj zarobicz servisantom..., albo pogrzeb sam. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #5 2191811
    ledapj
    Poziom 11  
    Dalem do serwisu w swoim miescie i nie potrafili mi tego zrobic powiedzieli ze wlasnie uklad posredni jest potrzebny:cry: i co tu zrobic wydaje mi sie ze oni zbyt sie nie znajom na tym jak sie zabrac do naprawy mojego tv
  • #6 2212347
    elekto-mix
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Schemat znajdziesz strona główna-schematy,albo daj do innego warsztatu.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 2227611
    ledapj
    Poziom 11  
    Dzieki za pomysl tak bede musial zrobic inny warsztat a potem sie zobaczy co bedzie dalej :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telewizorze Sharp DV7001S pojawia się problem z szarym obrazem na wejściu AV oraz zwykłym sygnale, podczas gdy na czystym sygnale RGB obraz jest prawidłowy. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie układu pośredniego, który według serwisu jest konieczny do wymiany. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w dekoderze koloru, a nie w układzie pośrednim. Zalecane jest skorzystanie z innego serwisu lub samodzielne poszukiwanie schematów i diagnoza problemu. Wskazano również, że schematy można znaleźć na stronach z dokumentacją techniczną, co może pomóc w naprawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA