Mam prośbe poszukuje pilnie ukałdu posredniego do dv7001s. Na czystym sygnale RGB tv chodzi bez wiekszych zarzutów jednak na av i zwyklym jest szary obraz.
Poszrednij tu raczej niema nic do rzeczy, problem napewno w dekoderze koloru, ale co konkretnie, niepowiem, daj zarobicz servisantom..., albo pogrzeb sam. Powodzenia.
Dalem do serwisu w swoim miescie i nie potrafili mi tego zrobic powiedzieli ze wlasnie uklad posredni jest potrzebny:cry: i co tu zrobic wydaje mi sie ze oni zbyt sie nie znajom na tym jak sie zabrac do naprawy mojego tv
W telewizorze Sharp DV7001S pojawia się problem z szarym obrazem na wejściu AV oraz zwykłym sygnale, podczas gdy na czystym sygnale RGB obraz jest prawidłowy. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie układu pośredniego, który według serwisu jest konieczny do wymiany. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w dekoderze koloru, a nie w układzie pośrednim. Zalecane jest skorzystanie z innego serwisu lub samodzielne poszukiwanie schematów i diagnoza problemu. Wskazano również, że schematy można znaleźć na stronach z dokumentacją techniczną, co może pomóc w naprawie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.