logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips LatteGo ЕРЗ24б/70 – brak spieniania mleka po czyszczeniu

lukaszkesler 08 Paź 2024 11:45 546 2
REKLAMA
  • #1 21255122
    lukaszkesler
    Poziom 2  
    Ekspres Philips LatteGo ЕРЗ24б/70 po odkamienianiu go wg instrukcji i odtłuszczeniu tabletką ekspres przestał spieniać mleko. Jednostka zaparzająca również wypłukana. Para wylatuje u góry w miejscu wsypywania kawy mielonej oraz z prawej strony, natomiast nie leci przez dyszę LatteGo. Sama dysza jest sprawna, ponieważ puściłem jeszcze raz proces odkamieniania z samą wodą celem kolejnego przepłukania i z dyszy leci woda. Przed czyszczeniem ekspresu wszystko działało super.

Ktoś jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 21255579
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1802
    Wiec masz gdzies nieszczelnosc.Nalezy rozebrac i sprawdzic. Pszesylam serwisowke.
    Załączniki:
    • EP3241_Explo_Omnia_LatteGo.pdf (23.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 21255601
    lukaszkesler
    Poziom 2  
    >>21255579 sorki, nie zwróciłem uwagi, że tam na naklejce jest model. Mam jednak model ЕРЗ24б/70. Wyślesz serwisowe do ЕРЗ24б/70?

Dodano po 20 [minuty]:

Wydaje mi się, jeszcze bez rozbierania, że problem jest w zaparzaczce. Ja gi po przepłukaniu szorowałem szczoteczką (miał na sobie dużo kawy, bo kiedyś jak korzystałem z sypanej, to było jej dużo za dużo. Na koniec wybierałem do sucha szczoteczkę. Jakbym miał drugi do porównania, byłoby łatwiej xD
REKLAMA