logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL Boombox 3 - Przerywanie dźwięku przy połączeniu z jednym telefonem, co robić?

wasylinter 08 Paź 2024 14:09 1011 11
REKLAMA
  • #1 21255259
    wasylinter
    Poziom 3  
    Witam.
    Mam problem z JBL Boombox 3.
    Resetowałem go do ustawień fabrycznych, wyłączałem wszystkie inne urządzenia na Bluetooth.
    JBL nie stoi koło żadnego innego urządzenia, które mogłyby zakłócać fale, a mimo to przerywa, co strasznie mnie irytuje.
    Inne telefony łączą się normalnie i wszystko działa dobrze, tylko mój ma kłopoty.
    Kiedy łączę się z innymi JBL, też nie ma problemu, wszystko działa jak należy.
    Przypadek trochę dziwny, ale może ktoś też się już spotkał z czymś podobnym i znalazł rozwiązanie?
    Nie wiem, czy to może wina którejś aplikacji w telefonie, ale to chyba też odpada, bo nawet kiedy jest tylko Spotify, albo muzyka z Apple, to i tak dzieje się to samo.
    Nie mam pojęcia, o co może chodzić, próbowałem już wszystkiego…
    Ktoś coś?
  • REKLAMA
  • #2 21255417
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5456
    @wasylinter
    BT, to nic innego jak fale radiowe w częstotliwości 2,4GHz.

Jeśli na telefonie jest WiFi aktywne, wyłączyć.
  • #3 21256194
    wasylinter
    Poziom 3  
    >>21255417
    WiFi wyłączone, dane komórkowe też. Dalej to samo. Niestety..
  • #4 21256492
    KOCUREK1970
    @wasylinter
    Inne WiFi z innego źródła może zakłócać.
  • REKLAMA
  • #5 21256572
    wasylinter
    Poziom 3  
    Mieszkam 50 metrów od najbliższego innego domu, a telefon kładę przy samym głośniku i dalej jest to samo…
    Zrozumiałbym to wszystko, gdyby telefon szwankował w przypadku połączenia z innym JBL, ale tylko z Boombox 3 jest ten problem.
    A najgorsze jest dla mnie to, że ktokolwiek inny, jak się łączy z BB3, to działa wszystko jak powinno, zero przerw w połączeniu..
    Dlatego zastanawiam się, czy może jest jakaś aplikacja, którą być może mam zainstalowaną, która może mieć wpływ na przesył sygnału..
    Bo innego wytłumaczenia tu nie widzę..
    Tylko dlaczego z innymi JBL działa, a z tym nie…
    Serio zagadka..
  • #6 21256575
    KOCUREK1970
    @wasylinter
    Jaki to dokładnie telefon ma problem?

Można zresetować aplikacje w telefonie.
  • #7 21256579
    wasylinter
    Poziom 3  
    Iphone 15 pro max
    Dwa miesiące temu miałem 11 pro max i się przesiadłem właśnie na 15 pro max
    Wszystko przeniesione ze starego telefonu.
    Ale na 11 pro max było to samo…
    Także to raczej nie jest wina telefonu.
    Aplikacja zaktualizowana.
  • REKLAMA
  • #8 21256669
    KOCUREK1970
    wasylinter napisał:
    Ale na 11 pro max było to samo… Także to raczej nie jest wina telefonu.

Spróbuj na czymś z Androidem.
  • REKLAMA
  • #9 21256671
    wasylinter
    Poziom 3  
    Wszystkie inne telefony graja dobrze.
    Tylko z moim jest cos nie tak i nie potrafie tego rozgryzc.
  • Pomocny post
    #10 21256677
    KOCUREK1970
    @wasylinter
    Czyli to wina telefonu.

• #11 21256679
    wasylinter
    Poziom 3  
    Mam też Apple TV i są tam też Spotify i Muzyka… wszystko połączone z moim kontem Apple. Jak puszczam muzykę z aplikacji na Apple TV, to nie zacina, jak idzie z telefonu, zaczynają się dziać dziwne rzeczy..

Dodano po 2 [minuty]:

To co na filmiku zrobiłem w pierwszej kolejności, plus zrestartowałem JBL do fabrycznych.

Dodano po 56 [minuty]:

Chyba znalazlem rozwiazanie, bo siedze dwa pokoje dalej mam telefon w kieszeni (oczywiscie nie teraz) i slysze ,ze gra dobrze.
    Wystarczylo wybrac odtwarzanie na apple tv w aplikacji spotify , a nie jak mialem wczesniej odtwarzanie na bb3
    Niestety nie jest to satysfakcjonujace dla mnie rozwiazanie , bo teraz zeby sciszyc ,albo zrobic glosniej musze pilotem od apple tv, a nie z pozycji telefonu..
    o ile w spotify udalo sie to ustawic o tyle w aplikacji muzyka jest tragedia , bo nie widzi apple tv , moge tylko sklonowac ekran telefonu , wtedy dziala bez zarzutu.
    Niby mam te sama aplikacje na apple tv i w iphonie, wiec powinno byc sparowane automatycznie, ale nie jest.. kiedy klikam w telefonie , na ekranie apple tv wyskakuje komunikat ,ze wiecej niz jedno urzadzenie probuje odtworzyc muzyke , takze muzyka gra dalej na telefonie , ale juz nie na apple tv i oczywisicie odwrotnie.. kiedy sluchajac muzyki na apple tv probuje odtworzyc jakis utwor na telefonie , pojawia sie to samo..
    nie mam pojecia czemu tak jest , ale jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze pieniadz wchodzi w gre.. a szkoda.
    Takze dziekuje Panu bardzo za checi , to nie byl jednak problem z telefonem.
    Pozdrawiam 🤚
    Załączniki:
    • JBL Boombox 3 - Przerywanie dźwięku przy połączeniu z jednym telefonem, co robić? IMG_4175.jpeg (955.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • JBL Boombox 3 - Przerywanie dźwięku przy połączeniu z jednym telefonem, co robić? IMG_4174.png (901.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 21256757
    wasylinter
    Poziom 3  
    Powyzej rozwiazanie 🤚

Dodano po 36 [minuty]:

Oczywiście jbl automatycznie laczy sie z apple tv…
    Lecz nie wiedziec czemu,nawet kiedy apple tv bylo wylaczone, to problem i tak istnial.
    Jedynym rozwiazaniem , dzieki ktoremu nie przerywa jest wlaczenie spotify na apple tv , a nastepnie na telefonie trzeba wybrac TV apple, ( nie mylic z ikona do klonowania obrazu) ikonka TV apple pojawia sie niestety tylko kiedy wlaczymy spotify na apple tv. Pozniej mozna juz robic inne rzeczy i zmieniac piosenki w telefonie, minusem jest brak mozliwosci sterowania glosnoscia 🤷🏼mozna to robic tylko za pomoca pilota, jednak to chyba nie jest najwazniejsze, wazne ,ze dzwiek jest czysty i plynny.
    Z kolei w aplikacji muzyka , nawet po wejsciu w aplikacje na apple tv, nie pojawia sie na telefonie ikona TV apple, jest tylko ikona klonowania obrazu.. takze tego nie da sie przeskoczyc.
    Zatem z tych dwoch aplikacji polecam spotify. Nie wiem jak to bedzie dzialac w sytuacji gdy ktos bedzie mial subskrypcje rodzinna dla appla, nie bede juz tego sprawdzal.
    Podejrzewam tez, ze kazdy glosnik Bluetooth jesli bedzie podlaczony do apple tv moze miec podobny problem. Dlatego sugeruje zmiane tematu na cos w rodzaju , apple tv + telefon + głośnik Bluetooth, przerywanie dzwieku.
    Powinno pomóc.
    Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z przerywaniem dźwięku podczas połączenia z głośnikiem JBL Boombox 3 przy użyciu iPhone'a 15 Pro Max. Pomimo resetowania głośnika do ustawień fabrycznych i wyłączania innych urządzeń Bluetooth, problem nadal występuje tylko z tym konkretnym telefonem. Inne telefony łączą się bez problemu, a użytkownik podejrzewa, że może to być związane z aplikacjami na telefonie. Po pewnych próbach, użytkownik odkrył, że odtwarzanie muzyki przez Apple TV z aplikacji Spotify eliminuje problem z przerywaniem, jednak nie pozwala na regulację głośności z poziomu telefonu. W aplikacji Muzyka problem nadal występuje, a ikona Apple TV nie jest dostępna. Użytkownik sugeruje, że problem może być związany z konfiguracją aplikacji lub z samym telefonem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA