logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki SteelSeries Arctis Nova 1 nie działają po podłączeniu do komputera

Daniel361 20 Paź 2024 15:50 10938 3
REKLAMA
  • #1 21270493
    Daniel361
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Menu wyboru urządzeń audio z zaznaczonymi opcjami SteelSeries Sonar i Realtek Audio. Hej!
    Mam problem ogólnie taki że odpiąłem słuchawki (steelseries arctis nova 1) od komputera normalnie tak jak zawsze. Podłączyłem je do telefonu i normalnie działały.
    Później po ponownym podłączeniu słuchawek totalnie przestały one działać. Odinstalowywanie i zainstalowanie nowych sterowników nic nie dało. Wszystkie wpięcia w komputerze sprawne, ale dalej nic. Dźwięk audio w panelu sterowania dzwiękiem również działa bez zarzutu żadnych błędów. Co to może być, jakieś podpowiedzi bo totalnie nic mi juz nie przychodzi do głowy. Słuchawki działają na [url=https://obrazki.elektroda.pl/7754532700_1729432190.png] a powinny działać na tym steel series gaming.
  • REKLAMA
  • #2 21270712
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10439
    Nie sa wyciszone pokretlem, ktore sie na nich znajduje? Po podlaczeniu do telefonu slychac normalnie dzwiek?
    Podlaczyles do wlasciwego gniazda jack? Przez rozgaleziacz o ile to stacjonarny komputer?
  • REKLAMA
  • #3 21270739
    Daniel361
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Nie są wyciszone pokrętłem. Tak, wszystko po podłączeniu do tel działa normalnie. Wszystko podpięte jak powinno i tak, przez rozgałęziacz - i na pewno to nie wina rozgałęzienia, ponieważ sprawdzony - działa.

Są nie wiem, jakieś opcje wyciszenia tego? Ale biorąc pod uwagę fakt, że totalnie nic nie zmieniałem, nie przełączałem, to dziwne, że tak się stało.
  • #4 21270854
    danielczarnecki82
    Poziom 18  
    Ocena: 35
    już Tobie odpowiadam odpowiadam, mam ten sam problem nawet w grach muszę na siłę przełączać źródło słuchawek (problem pojawił się w Windows 11), w panelu konfiguracyjnym steel (ściągnij sobie apke z netu
    https://steelseries.com/gg/downloads/gg/latest/windows)
    \poustawiaj sobie profile i wtedy w mikserze sprzętu wybierz urządzenie audio które powinno działać. ;)
REKLAMA