logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak odkręcić śruby mocujące mechanizm szuflady MDS-442 z blokadą?

marek_gh 21 Paź 2024 11:04 549 5
REKLAMA
  • #1 21271268
    marek_gh
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam,
    W jaki sposób dostać się do dwóch śrub mocujących mechanizm szuflady MDS-442?
    Szuflada jest blokowana przez język z prawej strony .

Zbliżenie wnętrza mechanizmu szuflady MDS-442 z widocznym elementem blokującym.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21271627
    anoda045
    Poziom 7  
    Ocena: 15
    Witam, ja w swoim MDS432 zrobiłem to odkręcając tylną ściankę magnetofonu i wyjmując całą tą szufladkę przesuwającą się na kółeczkach. Trzeba po prostu odkręcić tył magnetofonu. (Uważać jednak na przewody łączące mechanizm z elektroniką magnetofonu - łatwo je urwać, a potem jest problem ze znalezieniem tego urwanego!) Potem już dostęp do śrub jest łatwy, ma się cały mechanizm na wierzchu. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21271773
    habs
    Poziom 12  
    Ocena: 27
    Musisz odkręcić tył magnetofonu i śrubkę od wyłącznika (zaznaczona na czerwono).
    Wnętrze mechanizmu magnetofonu z wyróżnionym przełącznikiem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21271791
    anoda045
    Poziom 7  
    Ocena: 15
    habs napisał:
    Musisz odkręcić tył magnetofonu i śrubkę od wyłącznika (zaznaczoną na czerwono).
    Wnętrze mechanizmu magnetofonu z wyróżnionym przełącznikiem.

Fakt - zapomniałem wspomnieć jeszcze o tym przełączniku.

Drobna uwaga dla Autora wątku - proszę nie zapomnieć ustawić położenia tego wyłącznika po złożeniu mechanizmu magnetofonu. Raczej Autor o tym wie, ale ja z roztargnienia w swoim magnetofonie zapomniałem to zrobić i szukałem wszędzie w magnetofonie przyczyny, dlaczego mimo zasunięcia szuflady nadal pracuje silnik od jej wysuwania.

P. S. Jeżeli Autor wątku chce tylko zmienić w nim paski, to może to zrobić bez rozbierania całego mechanizmu.
  • REKLAMA
  • #5 21272859
    marek_gh
    Poziom 10  
    Super , dzięki , troszkę kręcenia , a ile radości...
  • #6 21382772
    marek_gh
    Poziom 10  
    Naprawa zakończona, demontaż przez tylną ścianę.
REKLAMA