Cześć. Mam klimatyzator Rotenso Ukura X 5KW bez podgrzewanej tacy ociekowej. Największym problemem jest utrzymanie temperatury w pomieszczeniu. Sprawa jest taka, przykład: temperatura ustawiona na klimatyzatorze 23 stopnie. W trakcie grzania (ogólnie dosyć dobrego), temperatura jednostki wewnętrznej wzrasta nawet do 28-29 stopni, gdy w pomieszczeniu zamiast 23 jest 21 stopni. Potem się wychłodzi i znów grzeje, ale zanim osiągnie w pomieszczeniu 23, on ma 28 stopni i znów się wyłączy. Funkcja "Follow me", czasem działa, czasem nie. Potrafi przy Follow me nagrzewać do 24-25 stopni (potem sam wyłączam). Jest instrukcja "Trybu serwisowego" https://drive.google.com/file/d/1Jy_3mpOkKI-7...RrLOkkmyqoyFavrMixXQPoVQuzf4F8XJBSXEoEz5tbI5A, gdzie niby można skorygować temperaturę (nie wiem czego), ale moja Ukura nie reaguje na zmianę temperatury. Po prostu brak dźwięku zatwierdzającego. Rozmawiałem z facetem od Rotenso, mówił o przekładaniu jakichś zworek na płycie głównej, ale za to sobie życzą około 400 zł z dojazdem. Macie może jakieś doświadczenia z tym, co opisałem powyżej?