logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Hitachi 50HAK5750 - ciemny ekran i komunikat kończy się miejsce po włączeniu

kamiszla 11 Lis 2024 12:12 4194 3
REKLAMA
  • #1 21298133
    kamiszla
    Poziom 2  
    Ocena: 14
    Cześć,
    Mam problem z telewizorem Hitachi 50HAK5750.
    Po włączeniu pojawia się logo producenta, Android TV, po tym jest ciemny ekran, w prawym górnym rogu co kilka sekund pojawia się informacja "kończy się miejsce". Urządzenie nie reaguje na większość przycisków na pilocie, działa jedynie input oraz Netflix (strona startowa do zalogowania, dalej nie próbowałam, bo nie mam konta).

Jak można taki problem rozwiązać?
    Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

Etykieta telewizora Hitachi 50HAK5750 z oznaczeniami i informacjami technicznymi.

Cytat:
    AI: Czy próbowałaś już jakichś kroków rozwiązywania problemów, takich jak czyszczenie pamięci podręcznej lub resetowanie telewizora?

Na telewizorze jest tylko jeden przycisk uruchamiania, reszta za pomocą pilota. Nie można wejść w menu, nic praktycznie nie działa.

Cytat:
    AI: Czy możesz sprawdzić, ile dokładnie miejsca pozostało na urządzeniu i czy ostatnio instalowałaś jakieś nowe aplikacje lub aktualizacje?

Żadne aplikacje ani aktualizacje nie były ściągane. Rzadko korzystam z TV, a jak już, to bardziej z aplikacji typu HBO lub YouTube. Wcześniej wszystko było ok, nagle po jakimś czasie bez korzystania to się stało.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21312227
    PinkRhino2
    Poziom 8  
    i jak udalo sie naprawic mam ten sam problem
  • #4 21316041
    kamiszla
    Poziom 2  
    Ocena: 14
    Tak, udało się naprawić. Trzeba podłączyć laptopa przez HDMI do telewizora i dzięki temu wejść w ustawienia tv. Następnie usunąć wszystkie aplikacje, wyczyścić pamięć i przywrócić ustawienia fabryczne/zresetować telewizor. Po tym już wszystko działało, tylko trzeba przejść konfigurację i ponownie zainstalować apki. Dodatkowo dołożyłam pendrive'a aby zwiększyć miejsce na dysku telewizora i uniknąć w przyszłości takich problemów ;)
REKLAMA