logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MKS-online - nieaktywne okno główne, brak możliwości skanowania

artexx 12 Gru 2005 10:09 3813 6
REKLAMA
  • #1 2076215
    artexx
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Witam

Po włączeniu strony z MKS-online nie mogę rozpocząć skanowania jak dotychczas ponieważ okno główne jest nie aktywne.
    Do tej pory wszystko działało.
    Co z tym zrobić?

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • MKS-online - nieaktywne okno główne, brak możliwości skanowania Clipboard01.jpg (79.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2076250
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Witam, tam się cosik pozmieniało na mks'ie ,nawet z nazwy, więc proponuję odinstalować ten skaner on-line , wejść na www.mks.com.pl i zainstalować na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 2076388
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2076705
    mind
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Trzeba wyrzucić zainstalowany w systemie skaner on-line i zainstalować nowy skaner MKS-a. Co do programów antywirusowych to trudno coś jednoznacznie polecić. Jeden używa MKS-a inny Avasta. Programu dającego 100% ochrony nie było nie ma i nie będzie. Ja akurat mam zainstalowanego Avasta i do tego Ad Aware. Jest OK
  • #5 2076711
    artexx
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Wszedłem na stronę mks i zainstalowałem ten nowy program, który tam był zgodnie z instrukcją. Tutaj wszystko działa.
    Mks-vir-online na stronie http://bezpieczenstwo.onet.pl/skaner.html nadal nie chce. Używam go w celu dodatkowego sprawdzenia sysemu.
    A tak na marginesie to nie znalazłem jeszcze programu, po którym następny nie znalazłby jeszcze czegoś w systemie(oczywiście nie za każdym razem).
    Wracając do tematu może ktoś ma pomysł jak odblokować to okno.

Dodano po 11 [minuty]:

Po kłopocie

Dla zainteresowanych:
    w IE Narzędzia/Opcje internetowe/Zabezpieczenia/Zaufane witryny/Witryny należy dodać tę witrynę do strefy po uprzednim odznaczeniu pola na dole okienka (Żądaj weryfikacji serwera)

Pozdrawiam
    Proszę o zamknięcie tematu
    Załączniki:
    • MKS-online - nieaktywne okno główne, brak możliwości skanowania Clipboard001.jpg (77.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2076928
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 2077528
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    artexx :arrow:

Temat możesz (a nawet powinieneś) zamknąć sam skoro uważasz go za zakończony (żólta kłódeczka) !

e-mega :arrow:

Nie rozumiem takich stwierdzeń:
    Cytat:
    Jak brak zabezpieczeń, to na całej linii.
    Nie dość, że MKS-vir, to jeszcze IE.
    Jak zakładam nie posiadasz firewalla i łączysz się z internetem bezpośrednio.
    Czyli to kiedy będziesz miał wirusa, jest tylko kwestią czasu.

Od "zawsze" mam IE (z nakładką Avant Browser) i nie mam firewala (antywirus AntiVir® Personal Edition Classic) i jakoś robactwa nie mam. Nie generalizuj, że wszyscy z IE i bez firewalla (nie zawsze jest on potrzebny) mają zarobaczone systemy, wystarczy trochę rozsądku, aktualizacje krytyczne i nie ma żadnych problemów.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył nieaktywnego okna głównego skanera MKS-online, uniemożliwiającego rozpoczęcie skanowania. Rozwiązaniem było odinstalowanie starej wersji skanera i ponowna instalacja najnowszej wersji dostępnej na oficjalnej stronie MKS. Dodatkowo, aby odblokować okno skanera w przeglądarce Internet Explorer, należało dodać stronę do zaufanych witryn w ustawieniach zabezpieczeń i wyłączyć wymóg weryfikacji serwera. W dyskusji pojawiły się również rekomendacje dotyczące zmiany oprogramowania antywirusowego na bardziej efektywne, takie jak DrWEB lub Avast, zamiast MKS-vir, który według użytkowników może spowalniać system i nie zapewniać pełnej ochrony. Poruszono także kwestie bezpieczeństwa systemu, w tym stosowanie firewalli i aktualizacji systemowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA