Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc w odnalezieniu tego elementu, czyli co to jest i jakie ma wartości? Klient podczas rozbiórki telefonu urwał ten element. Element znajduje się obok tasiemki od sygnału. Telefon to Samsung S22 5G. Z góry dziękuję.
Okej, to już jedną część mamy. Teraz jakie są wartości tego rezystora? Co ciekawego, klient po rozbiórce zgłosił problem z siecią, mianowicie wyskakuje błąd "nie zarejestrowano w sieci". Błąd wyskakuje podczas dzwonienia, w międzyczasie traci cały sygnał.
Rezystor, zaczał bym moze od ok 10k i w dół. Nie widac dokladnie z jakich okolic on jest.
Bład sieci czy mogło by byc o tego.?.czemu nie. brak gdzies zasilania, podciagania lub zwierania do masy.
Koledzy napewno sie dopną do tematu i cos dopomoga.
Witam, jako że nikt nie odpowiedział, to postanowiłem zmierzyć pola z urwanym rezystorami. Wychodzi mi, że ma 29k, tylko nie wiem, czy to nie jest trochę głupie.
Wstaw jakies dokladniejsze zdjecie gdzie ten element ma byc zlokalizowany, bo z tego to za bardzo nie widac. To wcale nie musi byc rezystor, a moze byc filtr.
OK, boardview jest w Borneo, ale nie nie podaja dokladnie do ktorego wariantu S22. Ta okolica wyglada tam inaczej, wiec moze to byc dla wersji z Qualcommem.
✨ Użytkownik poszukuje pomocy w identyfikacji uszkodzonego elementu obok tasiemki sygnału w telefonie Samsung S22 5G, który został usunięty podczas rozbiórki. W odpowiedziach zasugerowano, że może to być rezystor, a jego wartość wstępnie oszacowano na około 10kΩ do 29kΩ. Po wymianie elementu użytkownik zgłosił problem z siecią, objawiający się komunikatem "nie zarejestrowano w sieci". Inni uczestnicy dyskusji zauważyli, że problem może być związany z brakiem zasilania lub zwarciem. Wskazano również na możliwość, że usunięty element mógł być filtrem, a nie rezystorem. Użytkownik zauważył, że bez karty SIM telefon łapie zasięg, co może sugerować dalsze problemy z anteną. Wygenerowane przez model językowy.