logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urządzenie do automatycznego restartu routera w domku letniskowym - jakie wybrać?

asaledr 09 Gru 2024 01:49 372 3
REKLAMA
  • #1 21339514
    asaledr
    Poziom 4  
    Ocena: 18
    W moim domku letniskowym oddalonym o dużo km ode_mnie mam monitoring taki gotowy, a rzecz w tym że raz na miesiąc router z którego monitoring ma internet lubi się zawiesić i trzeba go wyłączyć i podłączyć do prądu i śmiga. No ale mnie tam nie ma a już się dwa razy wkurzyłem że jechałem specjalnie w trasę żeby wejść tam na minutę i zrestartować router. Tak wiem pewnie router do niczego ale na razie jest jaki jest.
    Ale pomyślałem jakby było takie urządzenie do gniazdka ala czasówka były kiedyś takie ale żeby reetartował o danej godzinie urządzenie czyli ta ala czasówka podłączona do gniazdka a do niej ten router i żeby np codziennie o godzinie 22:00 się restartował czyli żeby mu zabrało prąd i włączyło. Tak profilaktycznie żebym wiedział że a zawiesił się - spoko poczekam parę godzin bo o 22 się zrestartuje. Kojarzycie takie urządzonko? Jest takie?

Wiem, że to taki monitoring nie powinien być ale to taki bardziej dla zabawy bo tam kraść nie ma co, tak patrzę nawet sobie czy śnieg pada czy deszcz pada, lubię to :)
  • REKLAMA
  • #2 21339530
    Dziarski Hank
    Poziom 34  
    Ocena: 931
    Programator czasowy. W tym mechanicznym po prostu ustawiasz, żeby jedna zworka była opuszczona - wyłączy to router na 10 minut codziennie.

Mechaniczny programator czasowy Virone z gniazdkiem elektrycznym.

Biały programator czasowy Orno z wyświetlaczem i przyciskami na froncie.
  • REKLAMA
  • #3 21339536
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5449
    @asaledr
    Programator czasowy, elektroniczny z podtrzymaniem bateryjnym.
  • #4 21339579
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Zastanów się czy 22 to najlepszy czas na restart.
REKLAMA