logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Miele WMG120WPS - brak reakcji na pokrętło, zatrzymanie na weitere programme

electrogt 10 Gru 2024 11:14 402 7
REKLAMA
  • #1 21341450
    electrogt
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Dzień dobry, pralka Miele model WMG120WPS. Po włączeniu nie reaguje na pokrętło. Cały czas jest na pozycji weitere programme, w którym jest parę programów do wyboru. Czy miał ktoś taki przypadek? Zamieszczam filmik. Pozdrawiam

• REKLAMA
  • #2 21341537
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    A włączyć, wyłączyć działa przycisk, widzę, że miga start stop, reaguje ten przycisk? Samo się tak stało, czy było coś kombinowane? Może da się przywrócić ustawienia fabryczne.
    Z gniazdka na jakiś czas wyciągnij wtyczkę tak jak by panel enkoder się zawiesił?

Daj zdjęcie tabliczki pralki.
  • REKLAMA
  • #3 21341595
    electrogt
    Poziom 10  
    Pralka normalnie funkcjonuje pierze tylko że na tych programach z pozycji na której jest zawieszona. Nic kombinowane nie było tak do mnie trafiła z tym błędem. Przeszłości jej nie znam handluje różnymi modelami. Restart był robiony nic nie pomogło nie wiem jak wrócić do ustawień fabrycznych... Modelu nie mam ponieważ tabliczka była zerwana
  • #4 21341709
    Telo
    Serwisant RTV
    Miele WMG120WPS - a ten opis skąd kolega ma na znanym portalu jest procedura przywrócenia ustawień fabrycznych, trzeba panel podstawić albo naprawić.
    Znany trik pralka kupiona od Niemca i wszystkie naklejki usunięte.
  • REKLAMA
  • #5 21341927
    electrogt
    Poziom 10  
    Zgadza się, model zabrałem od podobnej sztuki, nie mam panelu na podstawienie, elektronicznie po przejrzeniu elementów i pomiarach brak uszkodzonych. Wchodząc w serwis i testy panelu pokazuje że jest na pozycji 11 ale po przekręceniu nic się nie dzieje ( zachowuje się tak jakby pokrętło stało w miejscu) .
  • REKLAMA
  • #6 21342106
    Telo
    Serwisant RTV
    Daj zdjęcie panelu EW, tam jest taka biała naklejka?? I jaki masz moduł sterujący mocy ELP...? Trzeba panel przejrzeć elektronicznie. Jeszcze sprawdź, czy na tym panelu dotykowym działają wszystkie pola. Rozumiem, że wszystko działa, tylko kręcąc pokrętłem, nic się nie dzieje, nie idzie wybrać innego programu, tak?
  • #7 21342180
    electrogt
    Poziom 10  
    Jutro sprawdzę i dam znać. Tak dobrze rozumiesz.
  • #8 21343064
    electrogt
    Poziom 10  
    Zdjęcia modułów.
    Plastikowy moduł z etykietą i kodem QR. Zielona płytka drukowana z widoczną siatką połączeń i otworami montażowymi. Zielony moduł elektroniczny z układem scalonym i różnymi komponentami na białym tle. Zbliżenie na moduł z pokrywy urządzenia z widocznymi przewodami i naklejką informacyjną.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Miele model WMG120WPS, która nie reaguje na pokrętło i pozostaje na pozycji "weitere programme". Po włączeniu pralka działa, ale tylko na programach dostępnych w tej pozycji. Użytkownik nie zna przeszłości urządzenia, a restart nie przyniósł efektów. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie przycisku start/stop, przywrócenie ustawień fabrycznych oraz przegląd panelu sterującego. Wskazano również na możliwość usunięcia naklejek identyfikacyjnych, co może utrudniać diagnozę. Użytkownik zamieszcza zdjęcia modułów pralki w celu dalszej analizy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA