Uzupełniłem powyżej na lewym driverze napięcia z punktów pomiarowych. Nie wiem czy w tym czasie połówka zdarzyła zadziałać
Pewnie podczas pomiarów działała lewa strona ale ruszyłem tv i wskoczyło jak wczesniej usterka szarego ekranu
Główny procesor się nagrzewa i muszę wyłączać zasilanie, zaobserwowałem że na punkcie pomiarowym ekran startuje
VDDAM 8.32v i napięcie spada w dół w czasie po jakieś minucie już 4.5v i spadało dalej, reszta napięć się trzyma jak we wcześniejszym pomiarze. Co może sugerować trop w stronę tego układu UP5( u mnie wygląda na S340 1582), czy wymiana tego układu coś da i czy jest on dostepny? Co powoduje usterkę tego ukladu?
Po kilkunastu minutach i nie podpinaniu patrząc od strony elektroniki prawej strony matrycy, lewa zaczęła działać
Prawa zachowuje się jak na pierwszym zdjęciu szary kolor, dziwny obraz, obie podpięte powodują że ta dobrze już działająca wyświetla obraz jak ta zła. Może problem nie leży w t-con?
Na driverach jest 18 punktów kontrolnych GAMMA jak poniżej :
Trzeba będzie porównać lewo działające z prawo niedziałające.
Udało się znaleźć dziwne zwarcie na punkcie pomiarowym nr4, po lewej jest 500ohmow między R3/R4 a po prawej zwora w tym samym punkcie. R3/R4, brak jednego rezystora jest po obu stronach, rezystory jak poniżej na zdjeciu: