logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekonwertować konto Microsoft na lokalne w Windows 10/11 bez hasła?

cocopoco 13 Gru 2024 15:32 585 4
REKLAMA
  • #1 21346609
    cocopoco
    Poziom 17  
    Ocena: 51
    Witam!
    Koledzy, czy ktoś z was ma sprawdzony sposób na konwersję konta Microsoft na lokalne w Windows 10/11? Mówię w tym momencie o konwersji konta do którego nie ma dostępu (utracone hasło i problem z dostępem do maila na który pierwotnie było założone). Inne konto administratora jest już utworzone ale nie mogę znaleźć rozwiązania do wyklikania.

Najlepiej gdyby była możliwość konwersji z poziomu linii poleceń lub rejestru z innego konta administratora.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 21346652
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10450
    Nie mozesz zgrac danych ze starego do nowego konta?
  • REKLAMA
  • #3 21346658
    cocopoco
    Poziom 17  
    Niby mogę cały profil przerzucić ale pytanie czy wszystko ustawienia przejdą. Na razie szukam opcji mniej inwazyjnej, dla leniwych.
  • REKLAMA
  • #5 21346678
    cocopoco
    Poziom 17  
    To nie mój komputer tylko dziadka, który założył konto Microsoft na email którego od X lat nie używa/nie odbiera. Nr telefonu też nie działa. Założyłem dodatkowego administratora, dostęp jest do komputera. Wolałbym odzyskać dostęp do konta po konwersji na lokalne żeby nie utracić innych zapisanych gdzieś haseł.
REKLAMA