logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Amica BK3055.6NF nie uruchamia się po wymianie dumpera i modułu

glowapio 13 Gru 2024 21:13 450 4
REKLAMA
  • #1 21347137
    glowapio
    Poziom 10  
    Ocena: 29
    Witam
    Mam problem z lodówką do zabudowy Amica BK3055.6NF. Po wymianie dumpera lodówka już się nie uruchomiła. Chodziła do końca do wymiany dumpera, po wymianie wyłączyłem przyciskiem dotykowym, ale już się nie uruchomiła. Podejrzewałem moduł sterujący z zasilaniem, zamówiłem moduł do tego modelu i po podłączeniu efekt jest ten sam - brak oznak życia. Na kondensatorze w sekcji zasilającej jest napięcie ponad 300V, tak więc zasilanie dostaje. Ale +5V nie produkuje, bo ani go nie ma na pinach kontrolnych na płycie +5V i GND, ani też nie ma tego 5V na zasilaniu panelu dotykowego.

Wkurzyłem się i pomyślałem, że jest jakiś wadliwy i zamówiłem jeszcze raz nowiutki moduł dolny i dodatkowo nowiutki panel dotykowy. Podłączyłem i co? I nic! To samo. Czy jest jakaś procedura instalacji? Może trzeba wcisnąć jakąś konfigurację czy jak? Niemożliwe, żeby 3 płyty były uszkodzone! Czy ktoś może pomóc w tej kwestii?
    Lodówka Amica BK3055.6NF nie uruchamia się po wymianie dumpera i modułu20241213_1... kopia.jpg (854.04 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21352510
    junior999
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    wtyczki na module przy spreżarce dobrze włożone? sprawdz czuknik temepreatury w chłodziarce za panelm powinen być, tam gdzie są 2 przepsutnice, grzałka na parównika niema przebicia do masy?
  • REKLAMA
  • #3 21450091
    Robco
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    @glowapio
    Też mam problem z tą lodówką.
    Możesz podpowiedzieć gdzie znajduję się moduł sterujący w tej lodówce?
  • REKLAMA
  • #4 21450782
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 886
    A kabelki w zawiasach drzwi-korpus to są bez znaczenia?, Problem pojawił się po "zwykłym otwieraniu i zamykaniu drzwi" a nie że od razu moduł i go teraz masz na stanie.
    Takiego zbiegu okoliczności nie rozpatrywano?
    Szkoda, bo od tego trzeba było zacząć!
  • #5 21450841
    Robco
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Nie bo lodówka wyłączy się sama nawet gdy się jej nie otwiera
REKLAMA