logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak odblokować Samsung A40 bez znajomości wzoru? Czy hard reset pomoże?

mareklandowski646 15 Gru 2024 00:24 1044 3
REKLAMA
  • #1 21348680
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie forumowicze.
    Panowie mam taki mały problem a dokładnie chodzi o telefon który jest zablokowany, objaśniam.
    Chciałem odblokować telefon Samsung z blokady "wzór" niestety nieznam wzoru i nic nie mogę zrobić z tym telefonem. To był telefon mojego taty ale tata zmarł.
    Może idzie jakiegoś hard reset a zrobić, czy ktoś może jest zagłębiony w tym temacie, czy jestem w stanie zrobić to sam, czy też będę musiał zanosić do serwisu?? Tył telefonu Samsung A40 w ciemnym otoczeniu na stole. Telefon Samsung A40 z zablokowanym ekranem wzoru leżący na ciemnym tle. Zablokowany ekran telefonu Samsung z komunikatem o potrzebie narysowania symbolu wzoru.

Jest to Samsung A40
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21348698
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Jeśli zrobisz hard reset to telefon i tak poprosi o wzór albo trzeba będzie się zalogować na konto Google ale te które było wpisane jako ostatnie na tym telefonie. Sam nic nie zrobisz a jeśli zależy ci na danych to w tej kwestii sytuacja wygląda tak że w niektórych przypadkach da się odblokować telefon bez utraty danych ale większośći niestety dane zostaną utracone. Zasada jest taka że im starszy android tym bardziej dziurawy i większa szansa na obejście blokady bez utraty danych w innym przypadku serwis po prostu zrobi odblokowanie ale też wykasuje wszystko z telefonu.
  • REKLAMA
  • #3 21348893
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Aha aha tak to wygląda, rozumiem dziękuję za informację.
    Pozdrawiam
  • #4 21348894
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Zaniesienie telefonu na serwis
REKLAMA