logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odciski i rysy na matrycy Alienware AW3225QF - wpływ na działanie monitora?

JaszczombZBagna_ 17 Gru 2024 10:34 312 0
REKLAMA
  • #1 21351819
    JaszczombZBagna_
    Poziom 5  
    Witam, jakiś czas temu wszedłem w posiadanie drogiego monitora Alienware AW3225QF 4K 240HZ 32, monitor jest używany, zauważyłem na nim odciski rąk odbite na matrycy monitora, kilka rys na obudowie, oraz białe bardzo małe przebłyski na samej matrycy, tak jakby delikatnie przerwana została folia matrycy, ekranu (?) Nie jestem w stanie tego umyć, ewidentnie ślady odbite są na samej matrycy, dodam tylko że monitor działa bez zarzutów, kiedy go użytkuje nie widzę żadnych odcisków, a jedynie kiedy przyjrzę się pod odpowiednim kątem i światłem kiedy ten jest wyłączony, ktoś w nie odpowiedni sposób go przenosił, tzn trzymał za ekran zamiast obudowę,
    Jest jakaś możliwość że ten problem wpłynie gorzej na działanie monitora? Że będzie się to pogarszać? Czy może jednak problem sam zniknie po użytkowaniu monitora?
    Z góry dzięki za odpowiedzi
    Monitor Alienware z odciskami palców i rysami na matrycy.
    AI: Jakie metody czyszczenia próbowałeś zastosować, aby usunąć odciski i rysy z matrycy?
    Nawilżona szmatka z mikrofibry
    AI: Jak długo posiadasz ten monitor i jak często go używasz?
    2 - 3 tygodnie, używany raz na kilka dni
  • REKLAMA
REKLAMA