logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi Note 12S - problem z wysyłaniem zdjęć przez MMS

Piotr9005 17 Gru 2024 13:21 909 3
REKLAMA
  • #1 21352077
    Piotr9005
    Poziom 3  
    Witam,

Mój ojciec niedawno zakupił nowy smartfon Xiaomi Redmi Note 12S i napotkał problem z wysyłaniem zdjęć przez SMS/MMS – zdjęcia, które wysyła, nie dochodzą do odbiorców (cały czas pisze "oczekujący" czy jakoś podobnie). Natomiast np. gdy wysyła przez WhatsApp, to wszystko wysyła bez problemu.

Dane mobilne są cały czas włączone, a telefon korzysta z dwóch kart SIM. Wcześniej używał Xiaomi Redmi Note 5 i tam zdjęcia wysyłał bez żadnych trudności. Ja z kolei mam Xiaomi Redmi Note 11S i u mnie również wszystko działa prawidłowo.

Obaj jesteśmy w tej samej sieci Play. Zdarza się mu czasami, że zdjęcie dojdzie po wysłaniu, zwłaszcza jeśli mało zajmuje, ale dzieje się to rzadko.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Będę wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21352111
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1461
    Piotr9005 napisał:
    Natomiast np. gdy wysyła przez WhatsApp to wszystko wysyła bez problemu.

Teoretycznie uzupełnienie:
    Wysyłka WhatsApp jest "czysta", używa jedynie internetu w jednolity sposob, albo nic nie działa , albo działa wszystko.

MMS jest jednym z bardziej specyficznych sposobów przekazu, bo jest jakby "dwukanałowa"
  • #4 21352316
    Piotr9005
    Poziom 3  
    >>21352102 próbowałem usunąć konfigurację i na nowo skonfigurować ręcznie, ale nic nie pomogło>>21352102
REKLAMA